2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Doktori munkák a Magyar Unió lelkészkarának tagjai körében
Doktori munkák a Magyar Unió lelkészkarának tagjai körében PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Szilvási JózsefSzilvási József testvér teológus doktor lett. Doktori értekezésének védésére a Károli Gáspár Református Egyetem doktori tanácsa előtt került sor 2007. november 5-én, hétfőn délután 13 órakor, melyet a tanács tagjai elfogadtak. Szilvási testvér disszertációjának címe: Krisztus a mi igazságunk - Hit általi megigazulás az adventista teológiában, melynek rövid összefoglalását az Adventista Világ decemberben megjelenő téli számában tesszük közzé.

Az értekezés egyik opponense prof. dr. Szigeti Jenő volt.

Dr. Tokics Imre testvért 2007. július 1-jén az állam- és jogtudományok doktorává (Doctor of Law) avatták a Károli Gáspár Egyetem Állam- és Jogtudomány Szakán, ahol Summa cum laude minősítéssel fejezte be záróvizsgáit, és szerezte meg a jogász képesítést.

Opponense, Dr. Sweitzer Gábor, kiválónak értékelte disszertációját, melynek címe: A menedékvárosok jelentősége az óhéber jogtörténet fejlődésében.

Dr. Tokics Imre testvérünk korábban már megszerezte a teológiai (ThD) és a filozófiai (PhD) doktori fokozatokat is.


Szabó László az Unióbizottság döntése (XIV/592.sz.hat.) alapján újra elkezdhette doktori tanulmányait (Newbold - Anglia), ezúttal a Transzeurópai Divízió pályázatával és az alkalmazó egységek támogatásával. Témaköre: Az Adventista Egyház missziója a rendszerváltás után Közép-Kelet Európában és Magyarországon. Kutatómunkája során a Biblia missziói teológiáját, az evangelizálásról szóló alapelveket vizsgálja. Elemzi a rendszerváltás után kialakult társadalmi helyzetet, és összehasonlítja az egyház tevékenységét a társadalmi helyzettel és a Biblia missziói alapelveivel. Disszertációjában bemutatja a hatékony evangelizálás bibliai alapelveit, módjait és mai lehetőségeit.

 

Az AdventInfo valamennyi olvasója nevében kívánjuk Isten gazdag áldását testvéreink életére és szolgálatára.

 

AI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista