2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tovább tart a csoda Kecskeméten
Tovább tart a csoda Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Szigeti Jenő és Hoffer ZoltánA Kecskeméten folyó missziómunkáról Csoda történt Kecskeméten címmel számoltam be az AdventInfon keresztül, egy évvel ezelőtt. Szigeti Jenő testvér már több mint 15 éve tart különböző előadás-sorozatokat a városban, amelyeket 100-110 vendég látogat rendszeresen. Az idén tavasszal A vámszedő evangéliuma, majd október 9-től Sorskérdéseink címmel tartott előadásokat. (Külön érdekesség, hogy Szigeti testvér 1990-ben és 1993-ban már megtartotta ezeket a sorozatokat a városban, de témájuk, közel 15 év után is, ismét tömegeket vonzott.) Estéről estére mintegy 100-an jöttek el meghallgatni, hogy mit tanácsol a Biblia az egyedülléttel, az egészséges élettel, a párkapcsolattal, a heti pihenőnappal (a szombattal) kapcsolatosan, valamint, hogy mit hoz a jövő a Szentírás szerint. Mindennapi sorskérdéseink ezek, melyeket a ma élő ember tesz fel, hogy választ kapjon problémái megoldására, kilátástalannak tűnő világunkban.

Dr. Szigeti Jenő könyveit dedikálja az érdeklődők részére Szigeti testvér 1988-tól 54 helyszínen tartotta meg ezt, a közel 20 év után is időszerű sorozatot. A vendégek az előadások alkalmával bőségesen vásároltak könyveinkből csaknem
150 000 Ft értékben, míg adományaikkal - mintegy 42 000 Ft-tal - is támogatták költségeinket. Külön öröm volt számunkra, hogy a meghívón 15 szponzor szerepelt, akik valamilyen szinten szintén támogatták a rendezvényt. Közülük a legismertebbek: a T-Mobile telefonkártyával, a Szentkirályi ásványvízzel, a Fornetti pedig aprósüteményeivel járult hozzá a program sikeréhez.

A résztvevő vendégek megvásároltak 30, az előadások anyagát tartalmazó DVD-t. A városi televízió és a rádió 10-10 perces élőműsorban volt jelen, míg a sajtó részéről a Kecskeméti Lapok és a Petőfi Népe hosszabb interjúkat készített Szigeti Jenő testvérrel.

2008. márciusában folytatni kívánjuk az elkezdett munkát, addig is mintegy 25-30 családot látogatok, és tartom velük a kapcsolatot, akik komoly érdeklődést tanúsítanak az elhangzott 18 előadás eredményeként. A szponzorok pedig önként jelentkeznek, hogy szeretnék továbbra is támogatni ezeket az értékes előadásokat.    

A jó Isten ismételten meghallgatta kéréseinket, és csodálatos áldását napról-napra megtapasztaljuk. Aki azt mondja: „Menjetek el és tegyetek tanítványokká minden népeket...".

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista