2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Táplálkozás arrow A családban elkövetett erőszakról és zaklatásról
A családban elkövetett erőszakról és zaklatásról PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház hivatalos állásfoglalása

A Hetednapi Adventista Egyház hitet tesz minden egyes emberi lény méltósága és értéke mellett, visszautasít mindenféle testi, nemi és lelki zaklatást, valamint családban elkövetett erőszakot.

Elismerjük, hogy ez a probléma globális méretű, és komoly, hosszú távú hatást fejt ki az érintettek életére.

Hisszük, hogy a keresztényeknek kötelességük állást foglalni a családban elkövetett erőszakkal és zaklatásokkal kapcsolatban, úgy az egyházban, mint a társadalomban. Komolyan vesszük az erőszakos viselkedésről és bántalmazásról szóló beszámolókat, és kihangsúlyozzuk ezeket a kérdéseket ezen a nemzetközi összejövetelen. Hisszük, hogy a közömbösség és az érdektelenség megerősíti, potenciálisan kiterjeszti az erőszakos viselkedést.

Felvállaljuk az együttműködés felelősségét más hivatásos szervezetekkel; figyelemmel kísérjük azok életét, akik zaklatást, erőszakot szenvedtek el a családban, és gondoskodunk róluk, valamint rámutatunk a törvénytelenségre, és szót emelünk az áldozatok védelmében. Segítjük a szükségben levő személyeket abban, hogy megismerjék a körzetben elérhető hivatásos segélyszervezeteket, és hozzáférjenek szolgáltatásaikhoz.

Amikor a megváltozott viselkedés lehetőséget nyújt a megbocsátásra, az újrakezdésre, segítséget nyújtunk a kibékítés folyamatában. Segítjük a családokat a visszaállíthatatlan kapcsolatok okozta fájdalmak elviselésében. Figyelmet fordítunk azokra a lelki kérdésekre is, amelyek a bántalmazott személyeket foglalkoztathatják. Rávilágítunk a családban elkövetett zaklatás és erőszak eredetére, továbbá segítünk jobb módszereket kiépíteni a visszatérő probléma megelőzésére.

Ezt a nyilatkozatot a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának adminisztrációs bizottsága hagyta jóvá, és szavazta meg; Robert S. Folkenberg, a hivatal elnöke tette közzé a Generál Konferencia 1995. június 29-től július 8-ig tartó ülésszakán, Utrechtben, Hollandiában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista