2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Felavatták a Közel-keleti Unió új székházát Bejrútban
Felavatták a Közel-keleti Unió új székházát Bejrútban PDF Nyomtatás E-mail

Közel-keleti Unió székháza BejrútbanMintegy 24 év után a Közel-keleti Unió székháza visszaköltözött Bejrútba. A új központ hivatalos avatására december 4-én, a Közel-keleti Unió év végi ülésén került sor. A Transz-európai Divíziót Harald Wollan titkár és Raafat Kamal területi titkár képviselte az avatóünnepségen.

A használaton kívüli nyomdaépület felújítását dr. Kjell Aune unióelnök vezette. A beruházás mintegy 700 ezer dollárba (kb. 120 millió forint) került, amit egy használaton kívüli ingatlan eladásából fedeztek. 

A központ 1984-ben ideiglenesen költözött Ciprusra, mert a libanoni civilháború (1975-1990) akadályozta a vezetést a hatékony munkában.

Szilvási Tibor misszionárius a közelmúltban költözött családjával Bejrútba. Az AdventInfo vele készített rövid interjút. 

 A résztvevők

- Hány ország tartozik a Közel-keleti Unióhoz?

- A Közel-keleti Unió 14 országban szervezi az egyház munkáját. Az unió területén 230 gyülekezet és csoport van, mintegy 16 ezer gyülekezeti taggal. A tagság 75%-a Szudánban él. Az unióhoz tartozó 5 misszióterület, és 3 kisebb missziói körzet mellett a Libanonban működő Közel-keleti Egyetem, és az Egyiptomban működő élelmiszer üzem és egészségnevelési központ is az unió közvetlen irányítása alatt áll.

 

- Hányan dolgoztok az új központban? 

- Jelenleg 5 főállású és 2 félállású választott tisztviselő, valamint 4 főállású és egy félállású irodai munkatárs dolgozik a központban. Egy osztályvezető csak 2008 nyarán költözik át Ciprusról. Egy fordító és egy újabb irodai munkatárs felvételét is tervezzük.

 

- Mi történik a régi irodaépülettel Cipruson? 

- Az épület egy részét a Generál Konferencia Adventista-Muszlim Intézete foglalta el. Emellett a szervezés alatt álló arab-adventista televízió-műsor 3 munkatársa is az épületben dolgozik.

 

- Milyen feladatot látsz el az új központban?

- Az unióbizottság határozata alapján területi titkárként segítem az elnök és a titkár-pénztáros munkáját, és szükség szerint helyettesítem őket a misszióterületek bizottsági ülésein. Emellett az Adventista Misszió (korábbi nevén Globális Misszió), az Adventista Önkéntes Szolgálatok és az Egészségnevelési Szolgálat munkáját koordinálom, valamint az unió területén működő ADRA központok munkáját koordináló bizottság titkári feladatait is ellátom.

 

AI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista