2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Országos presbiteri értekezlet
Országos presbiteri értekezlet PDF Nyomtatás E-mail

Mintegy 30 fő vett részt 2007. november 11-én a Budapest-Józsefvárosi imaházban megrendezett országos presbiteri értekezleten.

Az összejövetelt dr. Szilvási András unióelnök nyitotta meg, aki a Zsidókhoz írt levél hithősökről szóló fejezetéből Mózes példájával bíztatta az egybegyűlteket. Zarkáné Teremy Krisztina, az Advent Irodalmi Műhely vezetője, több új könyvet mutatott be. A könyvkiadás körül kialakuló rend jele, hogy idén a jövő évi naptár már a missziókonferenciára elkészült.

Edélyi László nagyszerű beszámolót tartott a Terézvárosi Gyülekezet ima- és missziós programjáról. A következő évre három célt tűztek ki: ima és munka 1) a kiesett testvérekért; 2) a környezetünkben élő emberekért és 3) a közösségért, amelyben élünk.

2007-ben három külföldi testvér tartott hazánkban nagyobb sorozatot: Mark Finley, Louis Torres és Lowell Hargreaves. Ezeknek a sorozatoknak a kiértékelését, az ezekről való megbeszélést azért is fontosnak tartottuk, mert 2008-ban két sorozatnak is lesz folytatása.

A Reménység Evangelizációs Központ vezetője nem volt jelen, ezért dr. Ambrus András mutatta be a REK tevékenységét.

A beszámolók élénk érdeklődést váltottak ki a jelenlevőkből. A tanácskozást közel másfél órás, pozitív hangulatú hozzászólások és megbeszélés zárta, melynek középpontjában mindig az állt, hogyan lehetne a saját munkaterületünkön minél jobban betölteni Istentől kapott feladatunkat. Én is és a többi résztvevő presbiter és lelkész testvér is tudott olyan gondolatot, kipróbált gyakorlati ötletet kapni, amellyel segítheti helyi gyülekezetének munkáját.

 

Dr. Ambrus András

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista