2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A reménység hatalma és gyógyító munkája
A reménység hatalma és gyógyító munkája PDF Nyomtatás E-mail

Jan Paulsen üzenete

 

Jan PaulsenJan Paulsen, a Hetednapi Adventista Egyház elnöke, december 17-én közzétett videó-nyilatkozatában a reménység ünnepi üzenetét tolmácsolta az egyház tagjainak. Paulsen testvér kiemelte: „az a reménység, amelyet Jézus a hívőknek ad, az egész életet átalakítja, és az ember életének minden területére hatással van - fontossági sorrendünkre, döntéseinkre, kapcsolatainkra egyaránt. A reménység pedig az Istennel való kapcsolatból fakad".

Utalt az elmúlt esztendőben bekövetkezett tűzvészekre, pusztító viharokra, földrengésekre és szerencsétlenségekre, majd arra emlékeztette az egyház tagjait, hogy „az igaz reménység horgonya valami szilárd és biztos dologban rejlik, mégpedig abban a bizonyosságban, hogy Krisztus győzelmet aratott a halál felett, és ígéretében, mely szerint visszajön, és mindent újjátesz".

A világ leginkább felszültségekkel és konfliktusokkal terhelt helyeiről megemlékezve békéért és reménységért imádkozott, és megemlékezett azokról is, akik elképesztő szegénységben, a létért küzdve élik mindennapjaikat.

Karácsony ünnepe kapcsán kijelentette, hogy az a reménység, amelyet Jézus a keresztényeknek ad, „olyan reménység, amely mindig kifelé tekint, és a könyörület szemén keresztül szemléli környezetét", majd hozzátette: „mi az Ő ügynökei vagyunk, a reménység közvetítői, amely megnyilatkozik döntéseinkben, és abban, ahogyan Isten jelenlétét képviseljük mindennapi életünkben".

Végezetül megjegyezte: „jó, ha néhány dolgot magunk mögött hagyunk, miközben reménységgel a szívünkben indulunk az új esztendőbe". Javasolta, hogy mindenki „keresse és munkálja a megbocsátás, megbékélés és gyógyítás szolgálatát".

 

KiVi/ANN

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista