2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifjúsági szilveszter Gyulán és Lovasberényben
Ifjúsági szilveszter Gyulán és Lovasberényben PDF Nyomtatás E-mail

Ifi szilveszterA fiataloknak most szilveszterkor sem kellett azon gondolkodniuk, hogy vajon hol és mivel is üssék el az időt, hogyan köszöntsék az új esztendőt. 2007-ben két különböző helyszínen is várták őket: Lovasberényben és Gyulán, ahol nemcsak ellátásukról, de gazdag, változatos és építő programokról is gondoskodtak részükre. Gyulán a legkisebbekre is gondoltak, ahol az ovisoktól a tinikig külön programmal várták a gyerekeket.

 

Egy lovasberényi beszámoló:

Horváth Moni és Péter A lovasberényi ifi szilveszter a helyi Sportcsarnokban került megrendezésre. Mi várt ránk? Finom ennivalók (sült csirke krumplipürével, virsli éjfél után), hangulatos Teaház, áhítat, amit Horváth Péter tartott, de volt karaoke és különleges játékok is. Pl.: nemek harca, ahol a fiúk és lányok összemérhették tudásukat, kreativitásukat, és persze egy remek zsűri, akik pontozták az ellenfelek ügyességét. Én úgy gondolom, bármi is lett a végeredmény, mindkét csapat ugyanolyan jól és kitartóan szerepelt. A feladatok között volt olyan, amiben WC-papírból kellett esküvői ruhát készíteni, telefonálni, zenét hallgatni, leírni minél többször a leghosszabb magyar szót, és ezt mind egyszerre.

Éjfélkor mindenki gyertyával a kezében ment ki a focipályára. Itt Horvát Péter ismét rövid áhítatott tartott, majd egy nagyon szép tűzijátékban volt részünk. A hideg ellenére a faluban is szerveztek csapatprogramokat, mint például kemény tojást kellett főzni és lekváros kenyeret kenni, vagy aláírásokat gyűjteni.

Ellátásunkról a fiatalok szülei gondoskodtak, mintegy hatvan ember részére. Az általuk készített ételek nem csak finomak, de laktatóak is voltak. Köszönjük!

Mindannyian jól éreztük magunkat. Sokat nevettünk, és azóta is sokat emlegetjük ezt a vidám, tartalmas estét.

Győrik Ágnes

 

És egy gyulai beszámoló:

Gyulai programonDecember 31-én, amikor megérkeztem Gyulára, rögtön kedves barátok fogadtak. A regisztrációnál kaptunk egy kis programfüzetet és elemózsiát, hiszen kellett az energia a sporthoz! Ez egy gyulai általános iskola tornatermében zajlott. Volt foci, floorball, kosárlabda, és nagy népszerűségnek örvendett a kidobó!

Miután testileg is megmozgattuk magunkat, jöhetett a lelki torna, amiben Czinkota András és Udvar Renáta részesített bennünket!

Az ezt követő vacsora után a kisebb gyerekek ottmaradtak a gyülekezetben, a nagyobb fiatalok pedig elvonultak egy másik épület tornatermébe, ahol már szépen fel volt díszítve, elő volt készítve minden. Itt is volt annyi étel és ital, hogy reggel is ehetett még, aki éhes volt.

Közös játékElőször a Most mutasd meg! (Ki mit tud) következett, ahol bárki bemutathatta, mit tud, vagy mit nem tud! Ebben a duettől a színdarabon keresztül, a vicces táncprodukcióig sok minden előfordult! Ezután a divatbemutató következett, amikor is néhány fiú vicces bemutatót tartott a résztvevők nagy örömére! A játékos vetélkedőn is szinte mindenki aktívan részt vett, és próbálta a kreatív feladatokat minél jobban megoldani!

Éjfélkor egy újabb áhítaton vehettünk részt. Nagyon jól sikerült a lelki séta, melynek során mindenki átérezhette, mennyi mindent tett értünk Isten az elmúlt esztendőben. Mindenki kapott egy mécsest. Pislogó fénye betöltötte a termet, és így hallgathattuk Udvar Renáta gondolatait, majd elénekeltünk egy szép éneket!

A tűzijátékot követően megnyitották a nagyon hangulatos Csokizót, ahol különféle ízű forró csokit és teát is lehetett kapni. Ezután már többfelé szakadt a társaság! Volt, aki kosárlabdázott, többen bizalomjátékokat játszottak, és később volt lehetőség karaokéra is!

Hajnali 5-kor a társaság egy része hazatért, a többiek pedig visszamentek a gyülekezetbe, ahol lepihenhettek aludni.

Én nagyon jól éreztem magam, remélem, máskor is lesz ilyen remek, fiatalos összejövetel!

Farkas Benjámin

 

A legkisebbek programjáról:

Gyulán a legkisebbekre is gondoltak a szervezők. Az óvodáskorúaktól a tinédzserekig mintegy 30 gyermek érkezett a megye számos gyülekezetéből. A közös áhítatot és vacsorát követően részükre 8 órakor kezdődtek a programok, amelyet két gyermektanító állított össze és vezetett. Voltak köztük, a különböző szintű korcsoportoknak megfelelő bibliai kérdések, csapatjátékok, sorversenyek, amelyek teljesen lekötötték a gyermekek figyelmét.

„Az én két nagyobbik gyermekem, Rebeka és Attila, rendkívül élvezte a sokszínű programot. Alig akartak hazajönni. Azt mondták: »Ide jöjjünk el máskor is!«" - mondta Bicskei Róbert, lelkipásztor.

 

AI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista