2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Úr kegyelmének esztendeje
Az Úr kegyelmének esztendeje PDF Nyomtatás E-mail

Bertil Wiklander divízióelnök újévi üzenete

Bertil WiklanderIsmét elérkezett egy új esztendő, de nem csak a világ számára, hanem a Hetednapi Adventista Egyház Transzeurópai Divíziója (TED) számára is. Engedjétek meg nekem, hogy először is, legszeretetteljesebb személyes jókívánságként Isten gazdag áldásait kívánjam nektek. Bárcsak ez az új esztendő reményt és egységet hozna a hitben, miközben továbbra is hűségesen szolgáljuk az Urat.

Persze vannak olyan országok és népek, amelyek más időpontra teszik az új év kezdetét, így a mi divíziónkban is, ahol az iszlám és a zsidó szokásokat hűen képviselik. (...) Azonban a lényeg mégis abban rejlik, hogy minden új esztendő „az Úr kegyelmének esztendeje", amelyért Krisztus eljött erre a földre, hogy hirdesse azt. Miként Lk 4:19-20-ban is olvashatjuk, az Úr kegyelmének „keresztény" új esztendeje egy lélekkel teljes esemény, amely hatással van az emberekre. Amelyben Isten szolgái lelkiekben felszentelve hirdetik az evangéliumot a szegényeknek, szabadulást a foglyoknak, látásuk visszanyerését a vakoknak és szabadulást az elnyomottaknak. Erre vagyunk felhatalmazva, erre hivattattunk el. Ez a mi célunk, és létünk értelme.

Január 8-án Floridába utazom, ahol a Generál Konferencia vezetősége egy nagyon fontos ülésre készül. A jövőre vonatkozó számos, nagy horderejű terv között divíziónk egyik igen jelentőségteljes előterjesztése is napirendre kerül. És amennyiben elfogadásra talál, hisszük, hogy ez a terv erőteljes kihatással lesz az egyház életére, divíziónkban. A program, amely a Közvetítsd Krisztust! elnevezést kapta, a gyerekekre és az ifjúságra összpontosít az internetes és a televíziós technika felhasználásával úgy Európában, mint a Közép-Keleten. Arra szeretnélek kérni mindnyájatokat, hogy buzgón imádkozzatok Istenhez ezért a programért - nem csak a pozitív fogadtatásáért, hanem annak eredményes megvalósításáért is. A továbbiakban is tájékoztatni fogunk benneteket a kivitelezés különböző fázisairól.

Az elmúlt napokban politikai lázongásokról kaptunk hírt Pakisztánból. Az országban élő testvéreink mindezidáig azonban olyan jó hírekkel szolgáltak, melyek szerint tagjaink közül senki sem sérült meg. Jóllehet, továbbra is szükség van arra, hogy imádságainkban megemlékezzünk divíziónknak erről az értékes államáról.

Néhány nappal ezelőtt súlyos földrengés rázta meg Görögországot, különösen a Peloponnészosz-félsziget déli részét. Gyülekezeti tagjaink élnek ott, és gyülekezeteink vannak azon a vidéken, amelyek jelentős károkat szenvedtek az elmúlt nyáron keletkezett tűzvészben. Istennek hála, testvéreink túlélték a földrengést, mindazonáltal ne szűnjünk meg értük imádkozni, hogy egyházunk továbbra is növekedjen és fejlődjön Görögországban.

Hosszú ideje imádkozunk már Libanon stabilitásáért, ahová a Közép-keleti Unió székhelyét helyeztük át szeptemberben. Közülünk néhányan jártak is Bejrútban, novemberben és decemberben, és meggyőződhettünk arról, hogy az egyház jól működik, miközben a politikai választások körül kialakult feszültségek továbbra is fennállnak. Imádkozzunk továbbra is Libanonért és az egész Közép-Keletért, ahol olyan fontos lenne a béke létrejötte.

Decemberben ellátogattam a szerbiai Belgrádba és Nisbe. Ott tartózkodásom után néhány nappal a Délkelet-európai Unió elnöke arról tájékoztatott, hogy egy csoport megfenyegette a belgrádi Teológiai Főiskolánkat, és egy bombát találtak a szarajevói adventista imaház alagsorában. Az egyház vezetői az államapparátussal és a rendőrséggel közösen igyekeznek kezelni ezeket a fenyegetéseket. Mind ez ideig hálásak vagyunk Isten gondviseléséért, de továbbra is imádkoznunk kell a Szerbiában kialakult helyzet miatt.

A fentiekben említett néhány eset csupán egypár példa arra nézve, hogy számos helyzetben munkánk Isten kegyelmétől függ. Dolgozhatunk nagyon-nagyon keményen, és megtehetjük a lehető legjobbat, ami tőlünk telik, mégis, az Úr áldása nélkül semmit sem fogunk tudni elvégezni. Éppen ezért arra kérlek mindnyájatokat, hogy vegyétek ki részeteket Isten művében, a mi divíziónkon belül, és imádkozzatok gondviselésért és békéért, miközben Isten kegyelmének esztendejét hirdetjük.

Isten áldjon meg benneteket és vezessen titeket együttműködésünk és növekedésünk során, 2008-ban.

 

Bertil Wiklander
elnök, TED 

KiVi/TED News

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista