2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Fogadás a Sándor Palotában
Fogadás a Sándor Palotában PDF Nyomtatás E-mail

Forras: KEH honlap Sólyom László fogadást adott a magyarországi karitatív szervezetek tiszteletére 

Az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítványt Bakosné Zohán Tünde ügyvezető igazgató képviselte, akit e rangos esemény jelentőségéről kérdeztünk.

 

 

- 2007 decemberében nagy megtiszteltetés érte az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítványt. Mi volt ez? 

- 2007. december 17-én a Sándor Palotában Sólyom László köztársasági elnök úr a karitatív és segítő szervezetek képviselői részére fogadást adott. A hazánkban tevékenykedő alapítványok és szervezetek közül a 40 legjelentősebb vehetett részt.

Rendkívüli megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy az ADRA Alapítvány is hivatalos volt erre az eseményre, és nagyon meghatódtam, amikor kézhez vettem a névre szóló meghívást.

 

- Hogyan zajlott a rendezvény? Kik voltak jelen? Mesélnél nekünk erről?

- A megérkezést követően lehetőség nyílt arra, hogy a civil munkatársak egymással is beszélgessenek. Jó lehetőség volt ez a kapcsolatépítésre.

Számos szervezet képviselője jelen volt, többek között Mádl Dalma asszony, Göncz Árpádné, Habsburg György, az Ökumenikus Szeretetszolgálat igazgatója Lehel László úr, valamint a Baptista Szeretetszolgálat vezetője Szenczy Sándor, akivel kellemes hangulatú szakmai beszélgetésünk volt. A Karisz Karitatív Szervezet vezetőjével Lehoczki Lászlóval a jövőbeni közös munkáról egyeztettünk.

Majd megérkezett az elnök úr, és kedves szavakkal megköszönte az elmúlt éves munkánkat. Kérte, hogy ezt tolmácsoljuk munkatársaink felé is. Így meg is ragadnám ezt az alkalmat, és szeretném megköszönni az ő nevében is önkéntes munkatársainknak áldozatos tevékenységüket.

Majd Sólyom László úr mindenkivel személyesen kezet fogott, és néhány szóban lehetőség nyílt egy kis beszélgetésre.

 

- Igazi elismerés és megtiszteltetés volt ez a köztársasági elnök részéről. Mi a vágyad és célod az ADRA Alapítványt illetően a jövőre nézve?

- Nagyon jó érzés volt képviselnem az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítványt. A jövőben rendszeresen kapcsolatot tartunk a Köztársasági Hivatal Civil Osztályával. Szeretném, ha az alapítvány neve egyre ismertebbé válna Magyarországon, és úgy érzem, hogy ez jó lehetőség ennek elkezdésére.

 

AI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista