2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelkész-őrségváltás a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben
Lelkész-őrségváltás a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

LelkészváltásA Dunamelléki Egyházterület 762/2008. sz. határozata értelmében új lelkészt bízott meg a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet lelkészi szolgálatával dr. Tokics Imre személyében, akit Csalami László egyházterületi titkár 2008. január 26-án iktatott be a szolgálatba, ünnepélyes keretek között.

Az egyházterület képviselője dr. Tokics Imrét és feleségét, valamint a gyülekezetet fogadalomtételre szólította fel, így a jelenlevő közösség együttesen tett hitet amellett, hogy vállalja: „elfogadom, hogy Krisztust mutatjuk be az emberek előtt". Ezt követően a közösség imádságban fordult Isten felé.

Dr. Tokics Imre lelkész Mt 9:16-17 verseivel köszöntötte a gyülekezetet, és bemutatkozó beszédében a változás szükségességét sürgette annak érdekében, hogy a gyülekezet lélekmentése ismét a régi lendületben folytatódjék.

Dr. Tokics Imre és Csalami László Dr. Tokics Imre 1975-től lát el szószéki szolgálatot. Szolgálati területei a Dunamelléki Egyházterületen, mint igehirdető és lelkész: 1978-1981 Budapest „B", Kisapostag, Farmos, Gyömrő, 1984-1988-ig Budapest-Terézváros, 1989-1992-ig Budapest-Sashalom, Budapest-Pesterzsébet, Tass, 1993-1994. Budapest-Pestlőrinc. Tiszavidéki Egyházterületen: 1994-1999-ig Miskolci Gyülekezet. Majd ismét a DET-en 1999-2003-ig Budapest-Pesterzsébet és Csepeli Gyülekezetek.

Jelenleg a Dunamelléki Egyházterület elnöke és az Adventista Teológiai Főiskola Ószövetségi Tanszékének vezetője és tanára.

A korábbi Lelkészi Munkacsoport az igeszolgálaton kívül a lelkigondozásban, az elmaradt tagok megkeresésében, a könyvmisszióban, a kapcsolatok építésében, a Kontakt Rádió műsorainak összeállításában nyújt segítséget dr. Tokics Imre lelkész testvérnek.

 

(HE-TINÉ)

 

Bodnár János és Erdélyi László Bodnár János lelkésztől a Terézvárosi Gyülekezet ünnepélyesen köszönt el, aki 1996 áprilisától 2008. január 16-ig volt a gyülekezet lelkésze. Elköszönő szavaiban elmondta: „A Terézvárosi Gyülekezetben folyamatosan tartottunk evangelizációs sorozatokat szolgálatom alatt. Munkámban segítőim voltak: dr. Szigeti Jenő, dr. Tokics Imre, dr. Hangyás László, Erdélyi László, Zarka Péter és a presbiterek. A felújítás is ez idő alatt zajlott, melyet dr. Szigeti István presbiter pontosan és hűségesen vezetett, mialatt én a lelkigondozói feladatot láttam el.

Feleségem nagy segítséget jelentett számomra, aki a gyermekiskolát vezette éveken át és a könyvmisszióban tevékenykedett, közben a Dunamelléki Egyházterület felkérésére az értekezleteken a lelkészek vendéglátásában vett részt.

Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt közel tizenkét évben 162 keresztség volt, a taglétszám 314-ről 406-ra növekedett. Ugyanakkor szomorú volt elbúcsúzni 81 testvérünktől, akik ez alatt az idő alatt távoztak el sorainkból.

A legfontosabb számomra megkérdezni az Urat minden döntésem előtt, a Tőle való függőségemet mindig szem előtt tartom.

Szívesen szolgáltam ebben a gyülekezetben, boldog vagyok, mint adventista prédikátor, hogy Isten elhívott és megbízott ezzel a feladattal."

A gyülekezet dr. Erdélyi László presbiter köszönő szavaival, a kórus szolgálatával és a Pásztor magáért imádkozik című verssel búcsúzott Bodnár János lelkésztől, hűséges munkáját kiemelve, aki a gyülekezetben tartott igehirdetéseit kapta ajándékba CD-n, felesége pedig virágcsokrot. Az elmúlt két és fél évben két körzetet gondozott Bodnár testvér, a Budapest-Terézvárosi és a Budapest-Pestlőrinc és Vecsési Gyülekezeteket, így az utóbbiban végzi szolgálatát.

 

(TINÉ)
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista