2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Család, kapcsolatok, környezet arrow A környezetről
A környezetről PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház hivatalos állásfoglalása

A hetednapi adventisták hiszik, hogy Isten a saját képére teremtette az emberiséget, és mint az ő sáfárai, Őt képviselik, amikor hűségesen és eredményesen uralják a természeti környezetet.

Sajnos, a korrupció és a kizsákmányolás megrontotta az ember felelősségtudatát. Férfiak és nők a Föld erőforrásainak mindegyre növekvő rombolásába keveredtek, kiterjedt szenvedést, környezeti zűrzavart és éghajlati változást okozva. Miközben a tudományos kutatást folytatni kell, az összegyűjtött bizonyítékokból világossá vált, hogy az egyre nagyobb mennyiségben kibocsátott pusztító gázok, a védő ózonburok kimerítése, az erdők tömeges pusztítása és az úgynevezett üvegházhatás a Föld ökoszisztémáját fenyegeti.

Ezek a problémák többnyire az ember önzésének és énközpontúságának következményei, amellyel arra törekszik, hogy az állandóan növelt termeléssel és az erőforrások korlátozás nélküli kimerítésével egyre többet nyerjen. Az ökológiai krízis az emberiség kapzsiságában gyökerezik, valamint a jó és hűséges sáfárság elutasításában, a teremtés Isten alkotta határain belül.

A hetednapi adventisták az egyszerű, egészséges életstílust támogatják, amelyben az emberek nem lépnek rá a fogyasztás és hulladéktermelés féktelen futószalagjára, és nem törekednek a javak halmozására. Arra hívattunk el, hogy tiszteljük a teremtést, korlátozottan használjuk a világ erőforrásait, újraértékeljük az egyén szükségleteit, és újra megerősítsük a teremtett élet méltóságát.

Ezt a nyilatkozatot a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának adminisztrációs bizottsága hagyta jóvá, és szavazta meg; Robert S. Folkenberg, a hivatal elnöke tette közzé a Generál Konferencia 1995. június 29-től július 8-ig tartó ülésszakán, Utrechtben, Hollandiában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista