2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Téli gondoskodás program
Téli gondoskodás program PDF Nyomtatás E-mail

Nagy szeretettel köszönjük támogatottaink nevében is adományaitokat, melyeket az Alapítvány Segélyezési Alapjára befizettetek.

Téli gondoskodás program Szeretnénk néhány információt megosztani veletek, melyek a programunk megvalósításáról szólnak. Tatabányán 1640 rászoruló ember részére osztottunk ki 14 000 kg  élelmiszert: lisztet, kristálycukrot, tejet és kakaót. Ennek az osztásnak a megvalósítása a Baptista Szeretetszolgálattal való együttműködés révén, az Európai Uniós intervenciós élelmiszerkészletből vált lehetségessé. Ezt a meghatározott mennyiséget a pályázat értelmében Tatabányán és kistérségi körzetében kaphatták meg a szociálisan rászoruló emberek. A program koordinációját és szállítási költségeit a befolyt adományokból finanszíroztuk 120 000 Ft értékben.

„Éheztem és ennem adtatok..."

Budapesten a VIII. kerületben működik egy Szociális Óvoda. Ide olyan gyerekek járnak, akik rendkívül nyomorúságos körülmények között élnek. Sok esetben a szülők lakcímkártyáján közterület szerepel. Hajléktalansággal küzdő nyomorgó családok gyermekeivel találkoztunk, amikor ott jártunk. Az óvodában esznek először a gyerekek, és sokan délután utoljára is. A gyermekek nagy részének másnap reggelig nincs mit enniük. Élelmet, gyógyszereket, gyümölcsöket, játékokat, tisztálkodószereket juttattunk számukra. Ezeket is a gyülekezetek adományaiból valósítottuk meg 115 000 Ft értékben, valamint az ÁPV Zrt-nél nyert pályázat összegéből.

Téli gondoskodás program 2008. január 23-tól 29-ig A Blythswood Care Segélyszervezet vezetője az ADRA vendége volt. Számos programunkon részt vett, pl. Tatabányán a város hajléktalanok által lakott részében is járt. A szombati napot a debreceni gyülekezetben töltötte. Szívélyes testvéri közösségben. A helyi ADRA képviselet munkatársai Sárándon segélyosztást szerveztek 50 család részére. Több mint 100 fő részére osztottak ki élelmiszert, ruhaneműt. A Téli Gondoskodás Programból 50 000 Ft-ot adtunk át Barabás Béla ADRA Képviseletvezető testvérnek, aki az adománycsomagokat konzervekkel, édességekkel, tartós élelmiszerekkel egészítette ki.

Programunk következő lépéseként az ADRA képviseletek munkáját támogatva juttatjuk el az élelmiszereket, ruhaneműt, tisztálkodó szereket országszerte. A felmerülő logisztikai költségeket is adományaitokból fizetjük ki. Isten áldjon meg minden adakozó testvért és gyülekezetet!

 

Norvégiai Segélyszállítmány

2008. január 25-én érkezett Magyarországra a norvégiai adventista testvérek gyűjtéseiből álló szállítmány, amely sok-sok hasznos dolgot tartalmazott a szociálisan nehéz helyzetben élő honfitársaink részére. A Téli Gondoskodás Program jóvoltából támogathattunk olyan ADRA képviseleteket is a szállítási és egyéb költségek tekintetében, amely testvérek ezeket a problémákat csak a központi ADRA iroda segítségével tudják megoldani.

 

ADRA Iroda

 

ADRA program Sátoraljaújhelyen

Téli gondoskodás program Karácsony előtt 2007. december 16-án különleges ADRA szolgálatra nyílt lehetőség Sátoraljaújhelyen. Városunkban nagyon sok rászoruló család van. Az itteniek átlagos jövedelme messzemenően alatta van az országos átlagnak, ami megmutatkozik a rászorulók számában is.

A helyi gyülekezet ADRA által megbízott munkatársa Kontráné Tálas Erika a korábbi kapcsolatok alapján hívta meg rendezvényünkre azt a 30 családot, akiket a helyi gyermekvédelem is adományozásra javasolt. Az ajándékok átadása ünnepélyes keretek között történt a gyülekezet imatermében, ahol 130-140 vendégünk volt, eltekintve a gyülekezet tagjaitól. Rászoruló családonként 2-3 gyerek. A gyerekek kaptak narancsot, mandarint, banánt, játékokat. A felnőttek tartós élelmiszer csomagokat, és bőségesen válogathattak a jó minőségű ruhákból is. Angliából érkeztek a karácsonyi ajándékdobozok, amiből 100 db-ot osztottunk szét. Játékokat, fogkrémet, iskolai segédeszközöket, sálat, sapkát tartalmaztak. A helyi vállalkozók segítettek bennünket élelmiszeradományokkal.

Az ünnepélyes átadás alkalmával jelen volt Szamosvölgyi Péter polgármester úr is, aki beszélt a karácsony és a szeretet fontosságáról a családoknak, és külön kiemelte azt a gondolatot, hogy nem az ajándék pénzbeli értéke a fontos ahhoz, hogy egy családban meglegyen az összetartás, hanem az emberi kapcsolatok melegsége, és ezt adják az adventisták.

Az ADRA részéről hivatalosan Bakosné Zohán Tünde és Dr. Szigeti László képviselték az alapítványt. Bakosné Zohán Tünde vetítéssel egybekötve mutatta be az ADRA legfontosabb tevékenységeit, beszélt a résztvevőkhöz, hogyan igyekszünk segíteni különböző földrajzi és szociális területeken. Egyházunk nevében a rendezvényen pedig Kormos Erik szólt a vendégekhez, bátorítva őket Isten Igéjével: „Mennyit ér ma egy ember..." címmel kiemelve annak a fontosságát, hogy Isten minden ember értékét máshogy tekinti, mint ahogyan mi emberek gondolkodunk önmagunkról, egymásról.

A Sátoraljaújhelyi gyülekezet és az ADRA Alapítvány helyi szervezete megköszöni az adományokat mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez az alkalomhoz. Köszönjük az ADRA odaadó, szorgalmas munkáját és a nagyszerű lehetőséget is.

 

K.E.
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista