2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kapcsolatépítő rajzpályázat
Kapcsolatépítő rajzpályázat PDF Nyomtatás E-mail

A Pesterzsébeti Gyülekezet már évek óta törekszik egyre ismertebbé tenni az egyházat a kerületben, hogy minél többen részt vegyenek rendezvényeiken, és növekedjen a gyülekezet.

Az év vége közeledtével egy egészen újszerű ötletet próbáltak ki. Karácsonyi művészeti és irodalmi pályázatot hirdettek meg a kerületbeli gyerekek részére, melynek témája Jézus születése volt. A pályázat elkészítéséhez javasolták, hogy a pályázók olvassák el az evangéliumok Jézus születésével kapcsolatos részeit.

A kerületi pedagógiai intézet hivatalból minden iskolának és óvodának kiküldte a pályázatot, a gyülekezet tagjai pedig személyesen felkeresték az ismerős gyermekes családokat, és hirdetést adtak fel a Pesterzsébet újságban.

A pályázatra összesen 55 rajz, festmény és 3 vers érkezett a kerület öt iskolájából és két óvodájából. A zsűri munkáját, melyben természetesen két rajztanár is helyet kapott, dr. Szigeti Jenő vezette.

A beérkezett alkotásokból néhány nap múlva kiállítást szerveztek az egyik iskola aulájában, amelyet dr. Hangyás László, az ATF főigazgatója nyitott meg, majd rövid műsor után Bihari Csaba a gyülekezet lelkésze adta át a díjakat.

Minden pályázó kapott oklevelet, egy-egy Mosoly újságot, igés képeslapot, könyvjelzőket, matricát. Korcsoportonként az első három helyezés könyvjutalomban részesült. A két fődíjas és a közönségdíjas egy-egy üdülést nyert a 2008-as Balatonlellei Szünidei Biblia Táborba. A felkészítő tanárok szintén kaptak 1-1 könyvet ajándékba. Ezenkívül minden résztvevő kapott egy példányt az egyházat ismertető füzetből, az intézményvezetők az egyházat ismertető DVD-ből is kaptak egyet-egyet.

A gyülekezet munkája nem volt hiába való. Ismerősöket, barátokat szereztek: több mint hetvenen kaptak az Adventista Egyházat ismertető füzetből, szétosztottak 35 könyvet, 10 naptárt és 10 CD-t az Advent Kamarakórus elmúlt évi, karácsonyi műsorával.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista