2024. május 14. Kedd
Napnyugta: 20:14
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyülekezetté alakult a Teachurch
Gyülekezetté alakult a Teachurch PDF Nyomtatás E-mail

TeachurchA Budapesti Belvárosi Gyülekezet 21 taggal alakult meg (4 személy készül a nyári keresztségre). A közösség kiemelt célkitűzése a saját helyiséghez jutás, pénzgyűjtés.

Immár a 4. bérleménybe, a VII. és a VIII. kerület határára, a Rákóczi útra költözött és ott a második szombaton gyülekezetté szerveződött a Teachurch. A hivatalos nevén Budapest Belvárosi Gyülekezetet Csalami László területi titkár jelenlétében, és az általa felolvasott fogadalomtétel elmondása, valamint a Területi Bizottság határozata után nyilváníthatjuk a terület gyülekezeteinek legfiatalabb tagjának. (Híreink szerint ez a „legfiatalabb" státusz csak a következő hétig egy újabb gyülekezet megalakulásáig tartott.)

„Már most okunk van sok szépre emlékezni, hálát adni Istennek. Imádságunk az, hogy inkább bizonyuljon ez a hivatalos aktus egy még gyümölcsözőbb út kezdetének, mint a célba érkezésnek!" - összegezte a gyülekezet lelkésze a nap jelentőségét. Majd így folytatta: „Nagy kihívás volt számunkra a sok költözéssel járó kiszolgáltatottság, valamint a barátok lemorzsolódása egy-egy ilyen váltáskor. Jó volt helyet adni a saját programjainkon kívül sok eseménynek, alapítványi gyűlésnek (Napos Oldal Alapítvány stb.), képzésnek, szigetes találkozónak, ifjúsági tervező alkalmaknak. Korlátozott számban szállást biztosítottunk vidéki fiataloknak, kortássegítő programnak. Mindezt segítheti egy állandó helység. Ezért fontos célunk lett, hogy saját helységhez jussunk, ahol méltó körülmények között tarthatjuk istentiszteleteinket és egyéb programjainkat. Ma a biztonság e szempontból is fontos az ifjúságnak.

Hálásak vagyunk a sok száz fiatalért, akik eddigi programjainkra ellátogattak, az áldozatkész csapatért, a megkeresztelt személyekért és keresztelendőinkért. Köszönjük a többi gyülekezet, a terület és az unió erkölcsi támogatását!"

 

Horváth Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista