2024. június 14. Péntek
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Táplálkozás arrow A drog
A drog PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház hivatalos állásfoglalása

A Hetednapi Adventista Egyház együttműködésre ösztönöz minden egyént és nemzetet, hogy állítsa meg a világszéles kábítószerjárványt, amely aláássa a nemzetek társadalmi struktúráját, és egyéni szinten megöli az áldozatait, vagy bűnöző életmódba sodorja őket.

A hetednapi adventisták hisznek a Biblia tanításában, hogy minden test „a Szentlélek temploma”, amelyre értelmes módon kell gondot viselni (2Kor 6: 15–17).

Az egyház Bibliára támaszkodó alapvető hitelvei közül a 21. ezt mondja: „A kellő mozgás és pihenés mellett a lehető legegészségesebb étrendet követjük... Mivel a dohányzás és az alkoholos italok fogyasztása, valamint a gyógyszerek és narkotikumok felelőtlen alkalmazása árt a testünknek, ezektől is tartózkodunk. Inkább olyan dolgoknak adunk helyet az életünkben, amelyek gondolatainkat és testünket Krisztus hatása alá vonják, aki azt akarja, hogy jók, egészségesek és boldogok legyünk.”

Ezt a nyilatkozatot a Generál Konferencia elnöke, Neal C. Wilson tette közzé, a Hetednapi Adventista Egyház 16 alelnökével való egyeztetés után, 1985 júniusában, a Generál Konferencia New Orleans-i ülésén.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista