2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Kik az Adventisták arrow Etikai állásfoglalások arrow Tanulmányok arrow A Magyar Unióban az egészségügyi szolgálatok osztályának küldetése és céljai
A Magyar Unióban az egészségügyi szolgálatok osztályának küldetése és céljai PDF Nyomtatás E-mail

KÜLDETÉS

Az Unió egészségügyi szolgálatok osztálya (ESZO) felszerel és képez lelkészeket és gyülekezeti tagokat, hogy az egészségügyi üzenetet az evangélium jobbkezeként használják.

Az ESZO munkája négy területre koncentrál.

1. Az egészségügyi misszió támogatása és végzése

  • Ezen a területen az egészségexpók a leglátványosabbak, amelyeket a gyülekezetek szerveznek az ESZO segítségével. Szóróanyagot, paneleket, előadókat biztosítunk.

  • Az expók utómunkájaként segítséget nyújtunk életmódklubok szervezésében. Az országban jelenleg 14 klub működik.

  • Szintén az egészségügyi missziót szolgálja a Boldog Élet családi életmódmagazinunk, amelyet elsősorban szekularizált emberek elérése érdekében szerkesztünk. Azt szeretnénk, ha minden gyülekezeti tag kezében ott lenne ez a kopogtatólap. Rengeteg olyan ember él ma Magyarországon, akit Bibliával és keresztényi irodalommal nem lehet megközelíteni. Nagyon jó tapasztalatai vannak azoknak a gyülekezeteknek, ahol a település közszereplőinek megrendelik a lapot. Ilyen helyeken jól ismerik az egyházunkat, és jó véleménnyel vannak rólunk.

  • Az egészségügyi misszió másik nagy lehetősége a nyári életmódtábor. 2001-ben a Boldog Élet olvasói közül százharmincan jöttek el a táborba, többségükben nem adventisták.

 

2. Képzések szervezése

  • Évente megtartjuk a klubvezetők továbbképzését.

  • Lelkészeknek és egészségügyi vezetőknek több ízben szerveztünk képzési programot a Generál Konferencia és a divízió egészségügyi szakembereinek jelenlétével.

  • Nyári táborokat szervezünk évente.

  • Körzeti képzéseket tartunk a gyülekezeti egészségügyi vezetőknek.

  • Évente 40–50 egészségnevelési szombatot tartunk az ország különböző gyülekezeteiben, meghatározott témákkal, adventista egészségügyi szakemberek bevonásával.

 

3. A kommunikációs irányban az osztálynak az a célja, hogy friss szakmai hírekkel lássa el az érdeklődő munkatársakat, az ESZO Híradón, valamint az osztály weblapján keresztül. Az egyházon kívüli egészségügyi szervezetekkel keressük és ápoljuk a kapcsolatot, hogy az egyház jó híre ezen a munkán keresztül is növekedhessen.

4. Végül, munkánk negyedik területe forrás- és segédanyagokkal ellátni mindazokat, akik a missziónak ezt a módját gyakorolják. Dohányzásleszoktató, stresszkezelői oktatói és munkafüzeteket, szemléltetőanyagokat, dia- és videósorozatokat, szakkönyveket, szórólapokat tudunk biztosítani.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
Etikai állásfoglalások
Táplálkozás
Család, kapcsolatok, környezet
Drogok, génterápia
Tanulmányok
Joomla Toplista