2024. május 03. Csütörtök
Napnyugta: 19:58
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitéleti konferencia és lelkész-szentelés a Győri Gyülekezetben
Hitéleti konferencia és lelkész-szentelés a Győri Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

lelkesz-szenteles_-_kalocsai_t_-_040 2008. június 7-én nagyon szép, ünnepélyes istentiszteletre gyűlt össze Győrben egy népes gyülekezet az Iparkamara Baross termében.  Győr az 1950-60-as években a Dunántúl legkiemelkedőbb központja volt, ahol évente rengeteg testvér gyűlt 2-3 napra össze, hogy énekkel-zenével, versekkel és nagyszerű igehirdetésekkel dicsőítse Istent, és erősítsék a testvérek az Úrhoz- és egymáshoz való tartozásukat. Ezek az emlékek elevenedtek meg néhányunkban, akiknek még volt alkalmunk a „régi" ünnepeket látni.

Zsoltár-köszöntő és dicsőítés után következtek a „Laodíceai üzenet" tanulságairól szóló előadások Dr. Szilvási András unióelnök, Ősz-Farkas Ernő DET elnök és Fenyvesi Péter uniótitkár-pénztáros prédikációi alkalmával.

dsc_0125_resize Nagyon kedves színfolt volt a Péceli Gyermekkórus és G. Tóth Anita szolgálata. Énekkel és versmondással a Győri Gyülekezet fiataljai is szolgáltak.

A délelőtti szolgálatokat Kalocsai Tamás testvér vezette, ő köszöntötte a sok helyről érkezett kedves vendégeket. Érkeztek testvéreink a győrieken kívül Sopronból, Nagykanizsáról, Zalaegerszegről, Hévízről és Pécelről.

Helyi testvéreink finom és gazdag ebédről gondoskodtak. Ebéd közben jó volt beszélgetni egymással, amire olyan ritkán adódik alkalom. S bár kint néha felhőszakadás-szerű eső esett, bent nagyon jó hangulat és kitűnő testvéri légkör uralkodott.

lelkesz-szenteles_-_kalocsai_t_-_045 Délután került sor a felszentelési eseményre, amely minden lelkész pályafutásában a legünnepélyesebb pillanat. Kalocsai Tamás testvér korábban Nagykanizsa, Zalaegerszeg és Hévíz gyülekezeteiben teljesített szolgálatot az ATF elvégzése után. 2005 óta pedig a Soproni misszió vezetője. Hároméves szorgalmas munkálkodásának köszönhetően személye és az advent üzenet szélesebb körben vált ismertté a városban. A keresztségek növekvő száma is dicséri Kalocsai Tamás testvér odaadó, elkötelezett szolgálatát. 2008 áprilisa óta már ismét létezik „Soproni Gyülekezet", mert a maroknyi „misszió" tagjai gyülekezetté tudtak szerveződni.

Kalocsai testvér a Győri Gyülekezet felszentelt presbiteri teendőiből is kivette részét, gyakran osztott úrvacsorát, idejétől függően vett részt a gyülekezet bizottságának munkájában.

Felesége, Szmeló Magdika és kislányuk, Luca is részt vett az ünnepségen. Együtt tettek fogadalmat, hogy hűségesek maradnak a szolgálatban és támogatják Tamást, akinek kemény és nehéz területen szabott munkát az Úr.

lelkesz-szenteles_-_kalocsai_t_-_042 Dr. Szilvási András testvér igehirdetése, valamint a soproni testvérek: Bazsóné Horváth Magdolna versmondása, Gágányné Farkas Ilonka énekszolgálata és a Csatári-család ének- és versszolgálata után került sor a felszentelési szertartásra, amelyet Ősz-Farkas Ernő, a DET elnöke vezetett. Az unió vezetői és a jelen levő felszentelt lelkészek kézrátételével megtörtént az ünnepélyes cselekmény. Ezt követően a Soproni Gyülekezet nevében Horváth Sándor, a Győri Gyülekezet nevében Egerváriné Kökényes Zsuzsa köszöntötte az újonnan felszentelt lelkész testvért. A Hévízi Gyülekezet nevében pedig Sallai Roland „mondott" énekes köszöntőt.

Délután legalább harminccal többen voltunk, szinte teljesen megtelt a nagy terem; sok olyan családtaggal bővültek soraink, akik nem tagjai közösségünknek, de Tamás felszentelésére eljöttek, hogy köszöntsék őt.

Szívből kívánjuk Tamásra, Magdikára, Lucára és a nemsokára megérkező kisbabára Isten gazdag áldását!

Az ünnepélyes istentiszteletről az Advent-himnusz éneklése és az áldás után távoztunk.

Köszönet a győri testvéreknek a vendégszeretetért és a zökkenőmentes szervezésért!

 

EKZS

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista