2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Imakonferencia Budapesten
Imakonferencia Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

golgota2008_november_13Imakonferenciát tartott a Dunamelléki Egyházterület 2008. november 8-án a budapesti, Golgota utcai nagyteremben. 700 testvérre számítottunk, és alig maradt üres hely a sorok között. A konferencia központi témája természetesen az imádság volt, aminek gyakorlatiasabb oldalait is megismerhettük.

Először a kreatív imádság gyakorlásának módjairól 8 különálló szekcióban kaptunk tanítást, tanácsot, bátorítást - 1) interaktív ima, 2) elmélkedő ima, 3) ima betegekért - olajjal megkenés, 4) ima és tapasztalati napló, 5) imádság a családi áhítatokon, 6) ima írásban (zsoltárírás), 7) imaséta, 8) ima egymásért.

Ezt követően a délelőtt folyamán négy előadást hallhattunk a Bűnbánó ima (Ősz-Farkas Ernő), a Hálaadó ima (Dr. Deák Judit), a Közbenjáró ima (Ócsai Tamás), és Az ima és Jézus eljövetelének kapcsolata (Dr. Szilvási András) címmel.

img_4514_resize Az imádság az egyéni és a közösségi életünk alapja, lelkünk lélegzetvétele. Ezen a szombaton arról tanulhattunk, milyen változatosan gyakorolhatjuk ezt, mennyi módja és lehetősége van annak, hogy helytől és napszaktól függetlenül, bármikor kapcsolatban lehessünk mennyei Atyánkkal, Teremtőnkkel és közbenjáró Főpapunkkal, Jézus Krisztussal. Micsoda kiváltság! Micsoda lehetőség arra, hogy egész életünket imában Isten elé vigyük, hogy egymásért közbenjárjunk, hogy dicsőíthetjük Őt, hálát adva azért, hogy visszajön értünk és azokért, akik nekünk fontosak, akikért munkálkodunk. A záró gondolatban Jézusnak arról a vágyáról hallottunk, hogy Ő mindenkivel szeretne együtt lenni abban az országban, amely már készen vár ránk: „Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is velem legyenek: hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nékem adtál" (Jn 17:24).

Az igehirdetéseket kórusszolgálatok kapcsolták össze, kerek egésszé téve az egész délelőtt üzenetét az ima fontosságáról és életünkben elfoglalt helyéről.

img_4429_resizeSzeretnénk köszönetet mondani a gyermektanítóknak, akik közel 80 gyermek foglalkoztatásáról gondoskodtak. Köszönjük a Rézfúvós zenekar, a Központi kórus, az Acapella kórus, az Érdi kórus, az ÉKG kórus, az Isaszegi kórus és kórusvezetőik munkáját és szolgálatát, valamint Nagy Imre testvér zenei koordinálását.

Őszintén reméljük, hogy ez a délelőtt segítette a hallgatóságot abban, hogy még odaszenteltebb, áthatóbb imaéletet éljünk, megerősödve a Lélek által, megerősödve gyülekezeti közösségeinkben, és megnyerve barátainkat Isten dicsőséges országa számára.

 

Bihari Csaba

További képek a galériában.
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista