2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Szeretetszolgálat arrow ADRA
Kampány a nők elleni erőszak megállításáért PDF Nyomtatás E-mail

Az Adventisták Nem-et Mondanak a Nők Elleni Erőszakra

Az enditnow egy globális kampány, mely szeretné felhívni a figyelmet a nők és lányok elleni erőszak megszüntetésére. Célja, hogy mozgósítsa az adventistákat világszerte és felhívást intéz más közösségekhez, csoportokhoz, hogy csatlakozzanak ennek a világméretű problémának a megoldásához.

A több mint 200 országra kiterjedő kampányt 2009 októberében indította el az Adventista Egyház képviseletében az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány a Női Misszió Osztállyal közösen.

Az enditnow a legfontosabb állásfoglalás, amit a Hetednapi Adventista Egyház valaha is tett a nők és a lányok elleni erőszak kérdésében. E kampány keretén belül több mint 15 millió Adventista egyháztagtól- férfitől, nőtől, gyerektől - várják el egy olyan globális mozgalom létrehozását, mely a személyes környezetben való tudatos figyelemfelhívást és a megoldási lehetőségek megosztását jelenti ennek a globális problémának a megszüntetése érdekében.

A Hetednapi Adventisták megerősítik minden egyes emberi lény értékét, méltóságát, és elítélik a fizikai, szexuális és az érzelmi visszaélés minden formáját.

Ez egy nagyon határozott felhívás minden adventista, támogató, és más egyén számára, hogy álljunk ki az általunk igaznak tartott elvek mellett és ültessük azokat gyakorlatba.

Az enditnow támogatja azokat a rendezvényeket, helyi kezdeményezéseket, amelyek világszerte az ADRA és a Női Misszió keretén belül kerülnek megrendezésre

 

Minden közösség meghívást kap a csatlakozásra

Az enditnow kampány főként az Adventista Egyház tagjait szeretné mozgósítani, de felhívást intéz minden egyénhez, felekezethez, közösséghez, társadalmi csoporthoz, iskolákhoz, cégekhez a kampányhoz való csatlakozásra. Az erre a célra beérkező adományokat a kampány keretén belül a probléma megoldására fordítják.

Az enditnow kampány kezdeti szakaszának célja 1 millió aláírás összegyűjtése a világ minden részéről, olyan emberektől, akik szeretnék a nők és lányok elleni erőszak végét látni. Az aláírt petíció az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) elé kerül bemutatásra (címzettje: Ban Ki-moon, ENSZ főtitkár) a problémára való figyelemfelhívás, valamint új, hatékony rendeletek és törvények meghozatala érdekében, melyek védik a nőket és a lányokat.

 

Ez a petíció a kampány hivatalos honlapján olvasható; letölthető és fénymásolható az aláírásgyűjtések érdekében. A kampány fontos részre a banner a hivatalos enditnow logóval együtt, melyre az aláíró személyek ráírhatnak, kifejezhetik érzéseiket és kéréseiket a probléma kapcsán. Minden bannerre rá kell kerülnie a pontos helynek is ahol azt használták és a petícióval együtt kell beküldeni az alábbi helyre:

 

ADRA Alapítvány
1171 Budapest
Borsfa u. 55. 

A petíciók és a bannerek az ADRA International közvetítésével kerülnek az ENSZ elé.

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
www.enditnow.org

 
Következő >

 
 
 
ADRA
Kampány a nők elleni erőszak megállításáért
Joomla Toplista