2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Menyegző Hévízen
Menyegző Hévízen PDF Nyomtatás E-mail

det_-_menyegzo_hevizen_p1010003Különleges esküvőre került sor 2009. november 14-én a Hévízi Gyülekezetben. Pétervári Krisztián és felesége, Tünde, hét éve kötöttek polgári házasságot Keszthelyen. Itt éltek, majd Sármellékre költöztek kislányukkal, Gabriellával és egyik nagymamájukkal. Három éve kerültek kapcsolatba a gyülekezettel. Tavaly augusztusban keresztelkedtek meg.

Régóta érlelődött bennük az a gondolat, hogy az ő házasságukra még nem kérték Isten áldását. Az egyik szombaton felvetődött ez a dolog, mivel számukra ez fontos. Azután jöttek az előkészületek, a lelkészekkel való egyeztetések és a gyülekezet tagjainak lázas készülődése.

November 14-én 10 órakor kezdtük az istentiszteletet, amelyre eljöttek a szülők és a rokonok is. Ezen ünnepélyes alkalmon kórus- és versszolgálatok gazdag sorát követve a gyülekezet segédlelkésze, Farkas Attila igehirdetésében kiemelte, milyen jó dolog, hogy vannak emberek, akiknek fontos, hogy az életükön ott legyen Isten áldása, akkor is, amikor nincsenek bajban és nem szenvednek szükséget. A fogadalomtételt és az áldáskérő ima szertartását Gyürüs István, a körzet felszentelt lelkésze vezette. A gyülekezet ajándéka és jókívánságai után Csongrádi István nyugdíjas lelkipásztor testvérünk szolgált útravaló igékkel, aki 57 éves házassági tapasztalata alapján mondott jó tanácsokat a fiatal párnak.

Az istentiszteletet bőséges szeretetvendégség követte, amelynek csúcspontja az esküvői torta közös elfogyasztása volt.

A Pétervári családban hűséges, buzgó és szolgálatra kész családot ismert meg és fogadott be hévízi közösségünk. Isten áldása legyen életükön, családjukon, szolgálatukon.

 

Farkas Attila

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista