2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Az Adventista Vakmisszió szolgálata Gyöngyösön PDF Nyomtatás E-mail

az_adventista_vakmisszio_gyongyosre_latogatott_2A 2009. november 28-i szombat igazi kihívásokat tartogatott az Adventista Vakmisszió számára. Erre a napra ugyanis dr. Márkuj Erikától és a Gyöngyösi Adventista Gyülekezettől kaptunk meghívást, hogy a délelőtti istentisztelet megtartása után a művelődési házban bemutassuk a környékbeli gyerekek számára, milyen is egy vak ember élete.

A program délután kettő órakor kezdődött, és közel nyolcvan vendég regisztrált. A zömmel alsó tagozatos 30-35 kisgyermeket nem palástolt kíváncsisággal a szülők is végigkísérték az egyes állomásokon.

az_adventista_vakmisszio_gyongyosre_latogatott_1A köszöntőnk és bemutatkozásunk után a „Szeret az Isten" című éneket tanulhatták meg kicsik és nagyok egyaránt, majd a kis csapatok el is foglalhatták a sorszámuknak megfelelő állomáshelyet, s utána minden tízedik percben a következőhöz szaladtak.

Az első asztalnál egy könyvjelző készült, melyre egy pontíró tábla segítségével felkerült a gyermek neve Braille írásban, ráragaszthatták a postai vakos matricát, és még rojtot is fűzhettek bele.

 A következő helyen bekötött szemmel ők maguk is kipróbálhatták, milyen érzés vakon almát pucolni és szeletelni, máshol a vakos dominóval játszhattak, s ezt követően megkísérelhették tapintás alapján felismerni a különböző pénzérméket.

az_adventista_vakmisszio_gyongyosre_latogatott_5A gombfűzéses ügyességi feladat után pedig immár nyitott szemmel rácsodálkozhattak mindarra a sok segédeszközre, mely igencsak megkönnyíti a nem látó emberek életét, például a beszélő órára és mobiltelefonra, a színfelismerő készülékre és természetesen a Braille nyomtatású könyvekre.

A továbbiakban a vakon - mind bottal, mind vakvezető kutyával - történő közlekedés rejtélyeit ismerhették meg a gyerekek a gyakorlatban, majd pedig egyik részük egy vak gitárművésztől tanult egy kedves éneket, míg a többiek kipróbálhatták a csörgőlabda játékot - természetesen ismét bekötött szemmel, s utána helyet cseréltek, hogy mindenki mindenhol sorra kerülhessen.

az_adventista_vakmisszio_gyongyosre_latogatott_10Nagyon nagy öröm számunkra, hogy az Úr ennyire megáldotta igyekezetünket: a gyermekek lankadatlan lelkesedésében és a szülők, nagyszülők vidám, érdeklődő, szűnni nem akaró kérdéseiben ismét megmutatta számunkra, hogy fogyatékosságaink ellenére velünk is csodálatos terve van hatalmas műve véghezvitelében.

2010. február 28-án családok számára ismét sort kerítünk erre a bemutatóra, ezúttal budapesti helyszínen.

 

Erdődy Szilágyi Éva

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hit által engedelmeskedett Ábrahám, amikor elhívta Isten, hogy induljon el arra a helyre, amelyet örökségül fog kapni. És elindult, nem tudva, hova ... »»"
(Zsid 11:8)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Megújul a Bibliatanulmányok internetes oldala: bibliatanulmanyok.hu

A weboldal formátuma letisztult és könnyen áttekinthető, egy helyen megtalálunk rajta minden szolgáltatást: az írott tanulmányt, a Tanítói mellékletet, a White idézeteket, a hanganyagot és a hetenkénti videobeszélgetéseket. A felhasználóbarát oldal nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is elérhető. bibliatanulmanyok.hu

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1696)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1690)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3051)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista