2024. május 08. Szerda
Napnyugta: 20:06
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gondolatébresztő – avagy röviden az új ifjúsági bibliatanulmányról
Gondolatébresztő – avagy röviden az új ifjúsági bibliatanulmányról PDF Nyomtatás E-mail

Január utolsó vasárnapján tartottuk az új ifjúsági bibliatanulmány bemutatóját. A nagy hó ellenére kb. 25 gyülekezet képviseltette magát, és barátságos, jó hangulatban telt a nap.

Sajnos a fiatalok többsége igen ritkán olvassa a Bibliát, és nem szeret szombatiskolára járni. Ez tény. Ezért sürgető szükség volt egy olyan tanulmányra, amit ők is szívesen a kezükbe vesznek, elolvasnak, mivel az ő nyelvükön, az ő stílusukban teszi fel a kérdéseket. Ezeket az ifjúsági osztály bibliatanulmány munkacsoportja készíti. Egy héthez egy vagy két oldal tartozik. Ez „mennyiségre" nem sok, ám annál érdekesebb; idézetek, színes képek találhatók benne. Elgondolkodtató, és olykor akár provokatív kérdésekkel találhatja szemben magát az olvasó, melyekhez pár igehely van megadva - mint kiindulópont a beszélgetéshez.

Talán lényegi különbség, hogy nem az a cél, hogy a napokat egymás után monotonon végigvegyék szombat délelőtt egy tanítóval, hanem hogy érdekes beszélgetés alakuljon ki egy izgalmas témáról - a Biblián alapulva. Ezért nem is szombatiskola a neve vagy tanulmány, hanem Gondolatébresztő.

A diákok egész héten iskolába járnak - amit lássuk be, a legtöbb diák szükséges rosszként él meg - szombaton viszont azért jöjjenek el a gyülekezetbe, mert itt végre egy jót tudnak majd beszélgetni, (és nem megint kikérdezik őket, amire muszáj jól felelni). Ezek alatt a beszélgetések alatt pedig kialakul egy jó közösség, ahol meg mernek megszólalni, hiszen szükség van az ő véleményükre is, és ők is érdekes dolgokat tudhatnak meg Istenről, ami remélhetőleg arra is ösztönzi őket, hogy maguktól is kutakodjanak a Bibliában.

A tanulmányt minden fiatalnak ajánljuk, letölthető a www.ifiinfo.hu-ról.

 

Mészáros Zsuzsi

ifjúsági bizottsági tag

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista