2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lelki évadzáró Nagykállón
Lelki évadzáró Nagykállón PDF Nyomtatás E-mail

hirek_nagykallobol_1Elmúlt egy újabb év, és ilyenkor számot kell vetni, vajon megtettünk-e mindent, amivel az Úr megbízott bennünket. Ha ilyenkor őszinték akarunk lenni, be kell látnunk, bizony nem mindent sikerült úgy tenni, ahogy szombatról szombatra tanított bennünket Isten Igéje. Ennek ellenére Isten mégis kegyelmes volt hozzánk.

Néhány  megélt örömünket szeretnénk veletek megosztani.

Szociális munkánk

Jeremiás 29:7-ben  így olvashatjuk: „...és igyekezzetek a városnak jólétén, amelybe... küldöttelek titeket, és könyörögjetek érette az Úrnak, mert annak jóléte lesz a ti jólétetek".

 

Köszönőlevél

Tisztelt Pintér Béla Úr!

Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni Önnek, hogy az EU Élelmiszerprogram 2009. évi végrehajtásában ÖNKÉNTESKÉNT feladatot vállalt, és azt odaadással, pontosan végezte. Nagykálló településen így módunkban volt két alkalommal 2009. július 15-én 4590 főnek és 2009. december15-én ismét 4590 főnek (közel 100 tonna) élelmiszersegélyt kiosztani több mint 20 millió forint értékben.

Üdvözlettel:  Kaczanda Gyula, EU-Élelmiszer segély programvezető - Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

 

hirek_nagykallobol_3Amikor 1997-ben Nagykállóba mentünk  szolgálni, akkor az ADRA vezette élelmiszer és ruha programmal ismertettük meg az embereket jelezvén, hogy az Adventista Egyház nem csak beszél, hanem cselekszik is az emberekért.

Most is szükség volt először enni adni az embereknek és azután szólni, hirdetni Isten Igéjét. Jó volt látni, átélni azt az örömet, amely az emberek arcán látszódott, amikor átvették az élelmiszercsomagokat. Hisszük, hogy munkánk nem hiábavaló az Úrban. Ezt a munkát, melyre egyre nagyobb szükség van, 2010-ben is végezni akarjuk. Elégítsd ki először felebarátod szükségletét, és azután beszélhetsz Jézusról.

„Adjatok, néktek is adatik: jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek" (Lk 6:38).

 

Baba-Mama klub

hirek_nagykallobol_2Minden évünk másképpen zárul, hiszen a klub apraja nemhogy évről évre, de hónapról hónapra változik, fejlődik. Örömünket pedig az újabb és újabb kistestvérek még inkább fokozzák. Mégis, visszatekintve és lezárva az elmúlt évet, elmondhatom: nem volt hiábavaló a fáradozás és készülődés hétről hétre.

Kis csapatunk a múlt évben 20 főről 26-ra bővült, konkrétan 2 kistestvérrel és 4 új taggal gyarapodtunk. Alkalmaink talán attól különlegesek, hogy nem előre elkészített csoportfoglalkozások keretében próbáljuk keresztény életünket bemutatni az anyukáknak és a gyerekeknek. A beszélgetések során saját élethelyzeteinken keresztül szeretnénk megismertetni Istent és azt a fajta békességet, amit csak Ő adhat egy ilyen felelősségteljes és életre szóló elhivatásban, mint az anyaság.

Kis lépéseket teszünk, nem látványosak, ha a gyülekezetünk növekedését tekintjük, de nem is a mi dolgunk, hogy az elhintett mag növekedését vizsgálgassuk. Egy-egy ilyen év lezárásával semmi mást nem kérünk Istentől, mint azt, hogy továbbra is adjon bölcsességet gyülekezetünk minden tagjának a saját posztján való helytálláshoz.

 

Keresztség

hirek_nagykallobol_4December 26-án egy kis imacsoport kérését hallgatta meg Isten. Távol a nagyvárosok zajától egyszerű, őszinte imákra válaszolt. Talán mások számára hihetetlen, de nekünk tényleg egy elveszett bárány lett a hittestvérünk.

Ezen a szombati napon kis gyülekezetünk 27 fős lett. 2005-ben 20-an indultunk neki Nagykálló városának „bevételére", harcunkban azonban Isten 7 testvért adott még segítőül.

Azonban tudjuk, hogy ezzel munkánk korántsem ért véget, hiszen még 4 emberért könyörög a gyülekezet imacsoportja nap mint nap. Tudjuk, hogy Isten a megfelelő időben a megfelelő helyen válaszolni fog kérésünkre.

 

Szabolcsi Kata

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista