2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Szolgálat és küldetés arrow Egészségügyi szolgálat
Egészségügyi Szolgálat PDF Nyomtatás E-mail

Letölthető anyagok

  • A Hetednapi Adventista Egyház megalakulása óta az egészséges életmódot gyakorolja és népszerűsíti.
  • Az élet és egészség őrzését erkölcsi kötelességként tanítja.
  • Az egyház tagjai nem dohányoznak, nem fogyasztanak alkoholt és kábítószereket. A lakto-ovovegetáriánus étrendet javasolják.
  • Ma már a legújabb kutatások igazolják a Biblia tanácsainak időszerűségét.

A jól ismert Loma Linda Egyetem és Orvosi Központ Dél-Kaliforniában található, és 1905-ben hoztak létre. Az intézmény híres az eredményes szívátültetéseiről és a protonterápiáról, amelyet prosztata- és mellrákkal küzdő betegek kezelésére itt fejlesztettek ki és használtak először a világon.

 

Mit teszünk az Ön és környezete egészségéért?

  1. Az egyház által kidolgozott és gyakorolt Lélegezz szabadon! program (az Országos Dohányfüstmentes Egyesület hivatalos programja is) segítségével eddig mintegy húszmillió ember szokott le a dohányzásról a világon.
  2. A szakembereink által kifejlesztett Győzelem a stressz felett című szeminárium százezrek életét tette tehermentesebbé.
  3. A ország számos pontján találkozhat az ún. Egészség Expo sorozatainkkal. Az egyhetes program alatt szakembereink 24 óriáspanel felhasználásával mutatjuk be az egészséges életmód egyszerű alapelveit.
  4. Életmódklubok:Számos városban működő klubjaink az egészséges életmód gyakorlati megvalósításában igyekeznek támaszt nyújtani a változást akaróknak.
  5. Boldog Élet családi életmódmagazin: Az egyház több mint 15 éve indította újra a múlt század elején alapított magazint. 48 oldalon kéthavonta jelenik meg elismert szakemberek írásaival, étkezési tanácsokkal, családterápiával, drogprevencióval stb. foglalkozó rovatokkal. A lap országos terjesztésű.
  6. Életmódtáborok: Munkatársain nyaranta életmódtáborokat szervez, amelyek emberek tucatjait vonzák évről évre.
  7. Az egyház könyvkiadója egyik legfontosabb küldetésének tekinti, hogy olyan könyveket jelentessen meg, amelyek eligazítják az egészségesebb életre vágyókat.
  8. Alkalmanként, ill. felkérésre:

  • drogprevenciós sorozatokat
  • játszóházat
  • és kismamaklubokat szervezünk, igény szerint
 
 
 
 
Egészségügyi szolgálat
Egészségügyi Szolgálatok Osztálya
Életmód cikkek
Túratábor
Letölthető anyagok
Joomla Toplista