2024. július 07. Vasárnap
Napnyugta: 20:42
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Vesd ki a hálót! PDF Nyomtatás E-mail

Országos Tavaszi Ifjúsági Találkozó Kecskeméten

ifi_-_vesd_ki_a_halot_-_img_7073Alig néhány nappal ezelőtt fejeződött be a már hatodik alkalommal megrendezett Országos Tavaszi Ifjúsági Találkozó Kecskeméten (március 12-15.), és még mindig a hatása alatt vagyok. Újra és újra felcsendülnek fülemben a dicsőítő énekek; látom, ahogy könnycseppek gördülnek le az arcokon, mert igazán megérintette őket az áhítat, a Mindenható szeretete, a közösség. Hallom a nevetéseket mindenhonnan, amit a főelőadó által bemutatott videók váltanak ki; és érzem Isten jelenlétét, ahogy ott van köztünk, fiatalok között, és különleges áldásával körülvesz minket. Ilyen volt a hétvége hangulata. És akkor jöjjön néhány konkrétum az ifjúsági találkozóról.

„Vesd ki a hálót! Légy digitális misszionárius!" Erről szólt a hétvége, főelőadónk pedig Miroslav Pujic (magyar hangja: Csizmadia Róbert), a Transzeurópai Divízió Média Szolgálatok Osztályának igazgatója volt. Az ifjúsági találkozót péntek este a „Háló" című jelenettel nyitottuk meg, melyet az ifjúsági bizottság adott elő. Ebben felvonultattuk - a teljesség igénye nélkül - a missziós lehetőségeket a fiatalok előtt, felajánlva, hogy a nekik legjobban tetszőhöz csatlakozzanak, majd utoljára az Internet Missziót mutattuk be kreatívan, néhány gombolyag spárga segítségével, melyekkel pillanatok alatt behálóztuk az egész előadót.

Ezt követően Miroslav Pujictól megtudhattuk, mi is a LIFEconnect Internet Misszió lényege. A többi áhítatában Istentől kapott egyediségünkről, különlegességünkről beszélt, és arról, hogy Jézus milyen módon került közeli kapcsolatba az emberekkel, és végül hogyan tette őket tanítványokká.

Szombat délelőtt a számtalan szolgálat mellett Ócsai Tamás unióelnök „HÍD építő" prédikációját hallgathattuk meg, majd délután több szekció és egy képzés várta az érdeklődőket. Szekciót tartott dr. Ősz-Farkas Ernő, dr. Szilvási József és Ócsai Tamás. A képzésen - ami vasárnap délelőtt folytatódott - az Internet Misszió elméleti és gyakorlati oldalával ismerkedhettünk meg.

Vasárnap délelőtt a képzéssel párhuzamosan két szekción is részt vehettek az érdeklődők. Csatári Anikó tartotta az egyiket a Gondolatébresztők - Ifi Bibliatanulmányról; valamint Mészáros Zsuzsi, Kovács Bálint és Udvar Renáta mutatta be a Relay ifjúsági missziót a másik szekción.

A hétvégén a fiataloknak volt alkalmuk ápolni és bővíteni kapcsolataikat, amit jobbára az esti programok segítettek elő. Minden este teaház várta a beszélgetni, ismerkedni vágyókat, szombat este a Beugrón, vasárnap este pedig a Honfoglalón játszhattak együtt. Ezek mellett röpi, foci, kosárlabda és asztalitenisz állt a sport szerelmeseinek rendelkezésére.

Vasárnap este már elkezdődött a búcsú Kalocsai Tamás ifjúsági vezető áhítatával, ami által Isten, úgy érzem, megteremtette a várva várt egységet a fiatalok között. Hétfő délelőtt Udvar Renáta ifjúsági vezető igei gondolatai indítottak minket újra utunkra, Istennel az oldalunkon, a mindennapok óriásaival vívott győztes harcba.

Számtalan dologért tartozunk különleges hálával a Mindenhatónak ezzel a hétvégével kapcsolatban. Ő tényleg ott volt köztünk, ezt érezhettük minden pillanatban. Tapasztalatok sorozatát adta nekünk, hogy észrevegyük, jó úton járunk. Vasárnap délután „ingyen ölelés" programmal próbáltuk tudtára adni a város lakosainak, hogy szeretjük őket, és Isten mellettünk volt; akik részt vettek ebben a missziós programban, mind széles mosollyal az arcukon tértek vissza a találkozó helyszínére, mert megtapasztalhatták, milyen jó ingyen adni egy ölelést.

A hétvégén Fekete-Borbáth Melinda énekcsapata vezette a dicsőítést. Most először végeztek ilyen szolgálatot ekkora közönség előtt; de észre sem lehetett venni. Lelkesedésük, Isten iránt érzett szeretetük átragadt ránk; az énekeken keresztül, amiket választottak, szívünket tényleg Urunkhoz tudtuk emelni, és fantasztikus élmény volt így együtt dicsérni a Mindenhatót.

Végül, de nem utolsósorban különlegesen hálásak vagyunk Istennek azért a 16 fiatalért, akik digitális misszionáriusnak jelentkeztek, és így egy csapatként elkezdhetjük hazánkban ezt az új, de annál több lehetőséget és áldást rejtő munkát. Kérünk mindenkit, hogy imáikban emlékezzenek meg erről a szolgálatról, hogy még sok - az Internet Misszió területéről - szerzett tapasztalatról számolhassunk be egyházunk tagjainak.

Ma is vannak csodák. Akik ott voltak Kecskeméten, akik részt vettek a szervezésben, azok láthatták. Köszönet mindenkinek a munkájáért, azért, hogy eljött, és együtt tölthettük ezt a pár napot, és köszönet mindenekelőtt Istennek, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

 

Szilvási-Cs. Andi

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Meger?sítelek, meg is segítelek, s?t gy?zelmes jobbommal támogatlak."
(Ézs 41:10)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Megújul a Bibliatanulmányok internetes oldala: bibliatanulmanyok.hu

A weboldal formátuma letisztult és könnyen áttekinthető, egy helyen megtalálunk rajta minden szolgáltatást: az írott tanulmányt, a Tanítói mellékletet, a White idézeteket, a hanganyagot és a hetenkénti videobeszélgetéseket. A felhasználóbarát oldal nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is elérhető. bibliatanulmanyok.hu

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1931)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3328)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 1 vendég van online
Joomla Toplista