2024. július 07. Vasárnap
Napnyugta: 20:42
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Finnországban szolgált az ÉKG PDF Nyomtatás E-mail

ekg_-_finnorszag_-_img_01042010. március 11. és 15. között az Éjféli Kiálltás Gospel Kórus negyvennégy tagja, a Transzeurópai Divízió Evangelizációs Osztálya vezetőjének meghívására Finnországba utazott, ahol Kovács-Bíró János evangelizációs sorozatának egyik vendég szolgálattevője volt.

Amikor a repülő földet ért Finnországban, énekelve köszöntük meg Istennek, hogy épségben landoltunk. Az utasokat és a repülő személyzetét sikerült felvidítani háladalunkkal, amit ők tapssal viszonoztak. A reptéren Kristiina Vehkavuori, a helyi lelkész lánya várt és kísért első szálláshelyünkre, Toivonlinnába, egy Balti-tenger parti kis falucskába. Ott egy finn adventista iskola melletti meseszép villában aludtunk, és másnap a helyi diákoknak adtunk elsőként koncertet. A táj szépsége és nyugalma segített egy kis időre mindannyiunknak kikapcsolódni, és még a tenger befagyott vize is lehetőséget kínált számunkra egy kisebb sétára.

ekg_-_finnorszag_-_img_9964Estére Helsinkibe mentünk, ahol már Sakari Vehkavuori, a helyi Adventista Gyülekezet lelkésze kalauzolt minket. Nemcsak hatalmas szeretetébe, de idegenvezetése által a finn történelembe és mesékbe is bepillantást nyerhettünk. Itt fogadott minket Kovács-Bíró János, aki elmondta, hogy nagyon nagy bátorítást jelent a finn adventistáknak ennyi fiatalt egy helyen látni. Szerinte nem csak erre a csapatra, hanem az összes magyarországi adventista fiatalra büszkék lehetünk, hiszen elmondása szerint Finnországban összesen nincs annyi aktív fiatal az egyházban, mint amennyi ebben a kórusban.

Éneklés a Szikla Templomban

Ott-tartózkodásunk ideje alatt tíz szolgálatunk volt. Énekeltünk János evangelizációján. Volt önálló, a városban meghirdetett koncertünk is Helsinki legszebb koncertteremében, mely a főtéren található. Továbbá énekeltünk az ott zajló Kodály hét záró koncertjén, melyet a helyi zeneakadémia szervezett. Spontán szolgálataink is voltak, például városnézések alkalmával énekeltünk templomokban, így egyik alkalommal a helyi tévé is lencsevégre kapta dicsőítésünket. A pozitív visszajelzések nemcsak az arcokon mutatkoztak meg, de sokan, köztük művészek is, személyesen is megköszönték az élményt, amit átélhettek. Mi tudjuk, hogy mindez nem a mi dicsőségünk, hanem Istené, és mi is Őt dicsérjük ezért.

ekg_-_finnorszag_-_img_9653_copyÚgy gondolom, a hétvége minden perce kincset ért számunkra, így tapasztalatokban és új barátokkal gazdagodva tértünk vissza hazánkba. Hálával tartozunk szervezőinknek, az új finn barátainknak, a mesterszakácsnak, a buszsofőröknek, a tolmácsainknak, hogy részesei lehettünk ennek a programnak! Köszönet és hála ezért mindenkinek, aki kicsit is hozzájárult ehhez a hétvégéhez, de legfőképp Neked, Istenünk!

 

ÉKG

Képösszeállítás

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Meger?sítelek, meg is segítelek, s?t gy?zelmes jobbommal támogatlak."
(Ézs 41:10)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1931)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3328)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista