2024. július 07. Vasárnap
Napnyugta: 20:42
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Jézus7 a 7tv-ben PDF Nyomtatás E-mail

jezus7_a_7tv-ben2012. február 23-án ért véget Tasson a - január 5-től, csütörtökönként tartott - Jézus7 programsorozat. A helyszín a vallási elköteleződéstől mentes Könyvtár volt, amit az Önkormányzat jóvoltából teljesen ingyen megkaptunk.

A tassiak nyomtatásban a negyedévente megjelenő Tassi Hírmondó cikkéből, a színes Tassi Programnaptárból és mindössze 3 db (A4-es méretű!) plakátról értesültek a készülő programról. Tasson nem volt lehetőség óriásplakátot kitenni, de a más településen keresztülutazók így is ismerték a Jézus7 címet - ami nem alakult volna így, ha ez a program csupán helyi kezdeményezés. A helyi - 10 településen fogható - 7tv gondoskodott a reklámozásról a képújságban megjelenő részletes programmal és a REK által készített mozgóreklámmal. A helyi református lelkész lelkesen hívogatott mindenkit a készülő programra, a parókia hirdetőtáblájára kitette a plakátot, az ökumenikus imahét minden egyes napján kijelentette, mint látogatásra érdemes programot, és a csütörtöki ökumenikus imaalkalmat egy órával hirdette meg a Jézus7 előtt, hogy az érdeklődők mindkét programon részt vehessenek - ami meg is történt, mert mindenki átvonult a parókiáról a Könyvtárba.

A vendégek száma (a gyülekezeti tagokat nem számolva) 25 és 35 között mozgott. A vendégek között majdnem kivétel nélkül minden alkalommal jelen volt a polgármester a feleségével, a volt polgármester a férjével, nyugdíjas tanárok, az adventista öregotthon jelenlegi és nyugdíjas dolgozói közül néhányan. Az előadás-sorozat legalább egy részén részt vett az iskola-igazgatónő, a falu jegyzője a férjével és sokan olyanok, akik még karácsonykor sem mennek el a templomba.

Az előadások mindegyikét a helyi 7tv munkatársa rögzítette, így vasárnaponként kétszer, a vallási műsorban 10 környező településen (Apostag, Dunaegyháza, Dunavecse, Kunadacs, Kunpeszér, Kunszentmiklós, Szabadszállás, Szalkszentmárton, Tass, Újsolt, Solt egyes területein) látható a Tasson megtartott Jézus7 sorozat.

A hetedik rész utánra egy összefoglaló alkalmat hirdettünk, amikor a vendégeknek volt lehetőségük megosztani a tapasztalataikat a sorozattal kapcsolatban. Több hozzászóló szerint a sorozat segített a hiányzó bibliaismereteket pótolni és a meglévőket rendezni. A könyvtáros szerint „a Könyvtárnak megváltozott a levegője az előadások alatt". Egy nyugdíjas tanárnő több rövid, saját verset olvasott fel, a polgármester pedig megerősítette a közönség előtt, hogy továbbra is ingyen biztosítják a termet a folytatáshoz.

Április végéig a program Jézus7 Plusz címen folytatódik szintén a Könyvtárban. A következő 7 alkalmon megvizsgáljuk, hol volt Jézus az Ószövetségben, mit tanít Jézus a gonoszról, Önmagáról, a Bibliáról, visszajöveteléről, a nyugalomnapról és az ítéletről.

 

Zoboki Nóra

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Meger?sítelek, meg is segítelek, s?t gy?zelmes jobbommal támogatlak."
(Ézs 41:10)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1931)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3328)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista