2024. július 06. Szombat
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Növekedni a hitben PDF Nyomtatás E-mail

noi_imanap_2012_sta60023A Női Szolgálatok Osztálya 2012. március 24-én újból imanapot tartott a Budapest- Józsefvárosi Gyülekezetben. Erre az alkalomra Clair Sanches-Schutte, a Transzeurópai Divízió Női Szolgálatok Osztályának vezetője érkezett Magyarországra.

Szombat délelőtt Tábita példáján keresztül, a hitben való növekedés szükségességére hívta fel a figyelmünket, arra a hitre, amely a mi jó cselekedeteink által nyilvánul meg. Délután a rendhagyó istentisztelet keretében kisebb csoportokban elmélkedtünk és beszéltünk Isten tulajdonságairól, Isten neveiről, a megbocsátó ima fontosságáról, és emlékként a Jézus által tanított mintaimát saját készítésű könyvjelző formájában vihettük haza.

noi_imanap_2012_sta60014A program vasárnap délelőtt imareggelivel folytatódott, ahol a testvérnők Eszter példája és az egymással megosztott személyes tapasztalatok által kaphattak bátorítást. A testvérnők így nyilatkoztak az alkalomról:   

A Női Szolgálatok Osztályának imaközösségében egy mondás ragadott meg, amely azóta sokszor eszembe jut, és próbálom alkalmazni: „Ha sok citromot kaptál, készíts belőle limonádét!"

Mindannyian sokszor citromokat - rossz, savanyú élményeket, szavakat - kapunk. Hogyan kezeljük ezeket? Hogyan tudunk ebből limonádét - kellemes érzéseket, megnyugtató gondolatokat - készíteni?

Erre bibliai példa Eszter története. Csak tette és mondta azt, amire a Szentlélek indította, bátorsággal és teljes bizalommal. Nem a körülményekre és az emberekre nézett és hallgatott.

Nem szabad a savanyú „citromot" nézni, hanem arra a kellemes, édeskés, üdítő, limonádé ízre kell gondolni, ami abból készülhet.

A „citromok" nem tűnnek el, sőt  a limonádéhoz kell a citrom is, de nem mindegy, hogy milyen az arány a savanyú és az édes íz között. Tanuljuk meg a helyes arányt, és mi készítsük el magunknak a limonádét! Figyeljünk Eszter történetére, és legyen minden citromból üdítő limonádé más és magam számára!

Bodnár Jánosné

noi_imanap_2012_sta60020Számomra ez a két nap igazi kikapcsolódás és felüdülés volt. Nagyon tetszett, hogy kreatív szemléltető eszközök segítségével tanulmányoztuk a hitben való növekedés fontosságát. Ez azért volt jó, mert így vizuálisan is rögzült, és nem olyan könnyen felejti el az ember.

Áldásos és követendő példa volt a családias hangulatú imareggeli alkalom. Más tapasztalatát hallva az én hitem is erősödött, és úgy éreztem, hogy az Úr ma is képes számos csodát tenni az életünkben. Megerősödött bennem az a tudat, hogy az imának tényleg a vezető helyet kell elfoglalni a mindennapjainkban.

Megérthettük azt is, hogy mi nők - bármilyen egyszerűek is vagyunk - egyen-egyenként nagyon értékesek vagyunk Istennek, és célja van velünk.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy kaptunk némi segítséget és ötletet, hogy miként lehet a ránk bízott munkát a saját gyülekezeteinkben elvégezni.

Szenes Erzsébet

 

Cs.-N. É.

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"URam, szereteted az égig ér, h?séged a fellegekig."
(Zsolt 36:6)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1931)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3328)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista