2024. július 05. Péntek
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
„Fogadd el hálaénekem!” PDF Nyomtatás E-mail

bababemutato_oroshazan_-_kaczko_adamn_p1000513_-_kv2012. március 17-én felemelő gyermekbemutató részesei lehettünk Orosházán. Örömmel gyűltünk össze, hogy közösen adhassunk hálát egy új jövevény érkezése alkalmából. Kaczkó Ádám és Korim Olga gyermeke csatlakozott gyülekezeti ifjúságunk tagjai sorába, akiknek száma nagy örömünkre, kisebbeket-nagyobbakat beleszámítva, a kis Ádámmal együtt már 30 felett van.

A gyermekbemutatás szolgálatát lelkészünk, Csalami László végezte. Nemcsak a vendégek számára, de számunkra is igen tanulságos volt a gyermekbemutatás történeti áttekintése. Lelkészünk fenséges bibliai példákra utalt: megemlítette a kis Sámuelt, részletesen szólt Jézus bemutatásáról és idézte Ellen G. White gondolatait is.

 A bababemutatás célja a hálaadás, áldáskérés, a szülők és a gyülekezet felelősségének megerősítése.            A gyermek önálló személyiség, akinek fokozatosan ismerheti fel Isten hívását. Életének korai szakaszában még szülei képviselik számára Istent, ők a felelősök gyermekük testi, értelmi, lelki életének alakulásáért, jellemének fejlesztésért. Lelkészünk kiemelte a szülők személyes példaadásának fontosságát. Az ő feladatuk, hogy gyermekük szívébe elültessék az önzetlen segítségnyújtás vágyát. Szó esett a gyülekezeti tagok felelősségéről is. Az ő feladatuk pedig az, hogy tágabb családként egyengessék a jövevény útját, nyújtsanak támaszt a szülőknek, hogy gyermeküket Isten felé vezethessék. Ez a feladat igen felemelő.

Boldogan vállaltuk mi is felkérést: gyülekezeti kórusunk - együtt a kis Ádám édesanyjával és nagymamájával - áhítattal fejezte ki köszönetét Istennek a Fogadd el hálaénekem c. énekkel.

Ezután lelkészünk áldást kért a kisgyermek és családja életére; zárásul felhívta a szülők figyelmét arra, soha ne feledkezzenek meg arról, hogy, a kis Ádám Istentől kapott igazi kincs.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek h?tlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az ÚR nem rója fel b?nét, és ninc... »»"
(Zsolt 32:1-2)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Megújul a Bibliatanulmányok internetes oldala: bibliatanulmanyok.hu

A weboldal formátuma letisztult és könnyen áttekinthető, egy helyen megtalálunk rajta minden szolgáltatást: az írott tanulmányt, a Tanítói mellékletet, a White idézeteket, a hanganyagot és a hetenkénti videobeszélgetéseket. A felhasználóbarát oldal nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is elérhető. bibliatanulmanyok.hu

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1929)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3327)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 4 vendég van online
Joomla Toplista