2024. július 04. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
A TET Rendkívüli Egyházterületi Konferenciájának Elnökségi beszámolói PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
 

Részlet a titkári beszámolóból

Tanítványként elengedhetetlen, hogy határozottan ragaszkodjunk ahhoz az evangéliumhoz, amelynek hirdetésére az Úr elhívott.

A bűn következtében a világra halálos ítélet vár; ám Jézus teljesen és végérvényesen magára vállalta helyettünk a kárhoztatást. Csodálatos tette révén nem kell többé a bűnért való kárhoztatással számolnia annak, aki benne hisz, hanem Krisztus kifürkészhetetlen kegyelmének köszönhetően – bármilyen bűnök terhelik is múltját – bocsánatot nyer, és az Atya Jézus igazságosságával fedi be. Ennek az üzenetnek kell minden prédikációnk és tanításunk alapjául szolgálnia.

A 2014. évben és az idei évben ezen küldetésünknek igyekeztünk és igyekszünk megfelelni.

Taglétszámunk változása 2014-től napjainkig

A 2014-es esztendő 2067 fővel indult. A negyedévenkénti adatokat szemlélve nem nagyarányú, de folyamatos csökkenésnek lehetünk tanúi. 2016. év elejéhez képest 1,6%-kal csökkent egyházterületünk taglétszáma.

A múlt évben 35 fő keresztelkedett, 3 személyt szavazással vettünk fel, gyülekezeti levél által pedig 22 fővel növekedett a létszám. A valós növekedést ez utóbbi adat (levél általi növekedés) tekintetében a másik egyházterület gyülekezeteiből átjött tagok, illetve a külföldről érkezettek száma adja. Ez a múlt évben csupán 8 főt jelentett.

A csökkenés 2015-ben egészen a 3. negyedévig sokkal drasztikusabb, mint 2014-ben. Nézzük az elhalálozás adatát a keresztséghez képest, vagy nézzük a teljes veszteségünket (93 fő) a teljes növekedéshez (60 fő) képest! A valós gyülekezeti levél általi csökkenést is érdemes összehasonlítani a növekedési adattal. Miközben 8-an jöttek, 19-en távoztak egyházterületünkről. Ennek leggyakoribb oka elhelyezkedéssel vagy megélhetéssel kapcsolatos problémák.

2015. 3. negyedévében örömteli változás történt taglétszámunk tekintetében. 286 fő csatlakozott egyházterületünk gyülekezeteihez.

Szintén örömteli esemény, hogy 8 új gyülekezettel gyarapodtunk 2015. 3. negyedévében, így gyülekezeteink száma eléri a 60-at.



 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!"
(2Kor 9:15)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1887)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3323)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 2 vendég van online
Joomla Toplista