2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Női lelkészek regionális értekezlete PDF Nyomtatás E-mail

2015. december 3-án Budapestre regionális értekezletre hívta a Transzeurópai Divízió elnöke, Raafat Kamal és a divízió Lelkészi Osztályának vezetője, Patrick Johnson a magyarországi, szerbiai, horvátországi, szlovéniai, albániai és ciprusi női lelkészeket, bibliamunkásokat, vezetőket, valamint a különböző egységek vezetőit.

2015 nyarán San Antonióban a Generálkonferencia küldöttei szavaztak arról, hogy felhatalmazzák-e az eltérő körülmények között működő divíziókat a területükön dolgozó nők lelkészi felszentelésének helyi eldöntésére. Kis különbséggel ugyan, de ezt a javaslatot leszavazták. Ezek után a divízió és az unió vezetősége személyes levélben fejezte ki támogatását a meghatalmazott lelkészi, bibliamunkási, egyházi vezetői szolgálatot végző testvérnőknek. Minden hivatalos kommunikációban kiemelték, hogy a San Antonióban történt szavazás nem érvényteleníti a korábbi megbízásokat, kinevezéseket, sem a diakónusnak, vénnek történő felszentelést, mint ahogy a meghatalmazott lelkészi kinevezést sem. Megerősítették, hogy egyházunkban – amelynek megalapításában kiemelt szerepet töltött be Ellen G. White – továbbra is számítanak a nőtestvérek szolgálatára a gyülekezetekben, tanításban, úrvacsoraosztásban, keresztelésben és a vezetésben is.

A megbeszélés lehetőséget biztosított arra, hogy kétirányú beszélgetést folytassunk, kis csoportokban fogalmazzuk meg kérdéseinket és gondolatainkat, valamint tapasztalatainkat. Ez az alkalom képzés is volt egyben. A résztvevők egybehangzóan megfogalmazták, hogy olyan időkben élünk, amikor egyházunknak, gyülekezeteinknek különös erőfeszítéseket téve kell dolgozni, hogy enyhítsük a szenvedést, evangéliumot, reménységet vigyünk az embereknek. Ebben a helyzetben még nagyobb szükség van az összefogásra, az egymás iránti őszinte tisztelet kinyilvánítására, mindenféle bántó vagy diszkriminatív, keresztényhez nem illő megnyilvánulás kerülésére. Krisztus és az emberek szolgálatában állunk, tehát elhívatásunkhoz méltóan végezzük feladatainkat, gondolva Pál apostol szavaira: „Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban” (Gal 3:28).

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!"
(2Kor 9:15)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1887)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3323)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 415 vendég van online
Joomla Toplista