2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
„Új esély” Szolnokon PDF Nyomtatás E-mail

Korábbi ígéretünkhöz híven szeretnénk megosztani veletek a mozimisszióban szerzett tapasztalatainkat.

Az „Új esély” című filmet 2015. december 5-én vetítettük le a Tisza Mozi nagy termében. A gyülekezet tagsága önmagában kevés lett volna a terem megtöltésére. Előttünk álló feladat: Hogyan érhetnénk el azt, hogy minél többen eljöjjenek, és a film segítségével megismerjék az evangéliumot?

Nagy volt a készülődés. A presbiterek, a testvérek és a lelkész egyaránt kivették a részüket a munkából. Ismét nagy áldásnak bizonyult a gyülekezet eddigi, sokrétű tevékenysége. Az életmód klub, a német nyelvi képzés, az angol társalgási kurzus, valamint a játékklub látogatói többnyire nem adventisták, egy részük pedig nem is vallásos. A filmvetítést nekik is – kreatív módon – ajánlották testvéreink, akik közül többen részt is vettek. A személyes ismerőseik közül is sokan hívtak vendégeket, ki a kollégáit, ki a szomszédait, barátait. A szolnoki testvérgyülekezetünkből is több család elfogadta a meghívást. Végül minden jegy elkelt, sőt még többre is szükség lett volna. A moziban még pótszékeket is be kellett állítani.

A vetítés alkalmát egyúttal híd programként is használtuk. Mindenki kapott egy meghívót „Az igazi Advent” című kétrészes, karácsonyt megelőző előadásunkra.

Sokan meghatódottan, elgondolkozva hagyták el a termet, a film mély benyomást tett rájuk. Felvetődött egy újabb vetítés igénye is.

Végül megosztanánk néhány tapasztalatot a film utóéletéről. A vetítést követő első klubfoglalkozások alkalmával a csoportvezető testvérek vezetésével beszélgetéseket tartottunk a filmélményekről. A német kurzuson mintegy fél órán keresztül beszélgettünk az „Új esély” üzenetéről, így akik nem látták, ők is hallhattak a benne rejlő evangéliumról, és kedvet kaptak hozzá, hogy legközelebb ők is megtekintsék. A játékklub egyik résztvevője pedig így nyilatkozott: „Nem mondom, hogy megtértem, de azóta egészen máshogy látom az életem eseményeit.”

Áldja meg az Úr a missziónak ezt az ágát is, hogy minél több emberhez eljusson az evangélium!

Ócsainé Bartalos Klára, lelkészfeleség

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!"
(2Kor 9:15)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1887)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3323)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 3 vendég van online
Joomla Toplista