2024. július 05. Péntek
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Megnyílt a ReményPont Közösségi Iroda PDF Nyomtatás E-mail

remenypont_megnyito_debrecenben_3Átadásra került Debrecenben 2015. december 12-én a ReményPont Közösségi Iroda, a Tiszántúli Egyházterület első könyvesboltja, amely a tervek szerint változatos programoknak is helyet fog adni.

Szőllősi Árpád lelkész köszöntő szavait követően Ócsai Tamás unióelnök megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy az egyetemváros az ő életében, tanulmányaiban is jelentős mérföldkő volt. Ezt követően Hegyes-Horváth Gézától igei gondolatokat hallhatott az a közel negyven érdeklődő, akiknek a figyelmét fölkeltette az egyháztörténelmi esemény. Egerváriné Kökényes Zsuzsa összefoglalta a Debreceni Gyülekezet könyvárusításának eddigi útját. A gyülekezeten kívül eleinte csupán a Kálvin téri református könyvesboltban volt beszerezhető egy-egy adventista könyv. Jelentős időszak volt a MÁV állomáson Keczán László könyvmissziós tevékenysége, aki több mint egy évtizeden keresztül biztosította a lehetőséget, hogy az átutazó és visszatérő utasok érdeklődését fölkeltse valamelyik kiadvány. Ezt követően Lente Péterné és Czinkota Andrásné folytatta ezt a tevékenységet a Csapó utcán.

remenypont_megnyito_debrecenben_2A fölmerülő igényeket és a lehetőséget meglátva esett a választás Debrecen frekventált helyén, a Pláza szomszédságában elhelyezkedő irodahelyiségre. A ReményPont Közösségi Irodában megvásárolhatóak az Advent Kiadó által megjelent könyvek, valamint az ő jóváhagyásukkal más keresztény kiadók termékei. A Szentírás számos méretben, fordításban, színben és illusztrációval kapható az ízlésesen berendezett központban. A mintegy harminc négyzetméternyi irodában előre láthatóan több szakképzett tanácsadó fogadja a felmért helyi igényekhez igazodva a tanácsra, beszélgetésre vágyókat.

Dacolva a csípős téli széllel, a szolgálattevők rendíthetetlenül állták a sarat a megnyitón. Zongorajáték, duett, kórusszám és költemény hangjai szálltak az éterben, miközben a járókelők apró ajándékot kaptak. Az utca túloldalán lakók is fölkapták a fejüket a rendezvényre, láthatóan érdeklődtek a megnyitó iránt. Az ünnepélyes megnyitó végén nagy keletje volt a vendégek körében a forró innivalónak és süteményeknek. A megnyitó elmúlt, de egy bögre testet melegítő teára és lélekmelengető, bizalmas, utat mutató, reményt adó beszélgetésre bárki betérhet hétköznaponként a ReményPontba.

KBE

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek h?tlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az ÚR nem rója fel b?nét, és ninc... »»"
(Zsolt 32:1-2)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3325)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Joomla Toplista