2024. július 05. Péntek
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Kecskeméti életképek szeptembertől januárig PDF Nyomtatás E-mail

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_templ-ejszakaja_019 Az elmúlt időszakban is sok közösség- és lélekerősítő eseményt éltünk meg a Kecskeméti Gyülekezetben.

Szeptember 19-én gyülekezetünk 3 szintéren is kifejezhette örömét: a délelőtti istentisztelet keretében 3 fiatal taggal és egy jövőt jelentő kisgyerekkel gyarapodott a közösségünk, akik a helyi Keresztény Advent Közösségből csatlakoztak gyülekezetünkhöz: a Farkas család, illetve Feyér Ákos személyében.

 

Gyülekezetünk helyileg a Hunyadiváros városrészben helyezkedik el. Minden évben ezen a napon szervezik meg a Hunyadi városi napokat, amelyen gyülekezetünk is részt vett ebben az évben is. Egészségügyi méréseket és egészség-tanácsadást biztosítottunk az ünnepen megjelent és azt igénylő embereknek.

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_templ-ejszakaja_017Ezt az eseménydús napot a Templomok éjszakája országos rendezvény keretében bibliai bábelőadás követte, amelyre a gyülekezet gyerekei maguk hívtak vendégeket a Hunyadi városrészben tett séta keretében. A nap koronája egy áhítattal egybekötött hangverseny volt, gyülekezetünk kórusa, egy fiatal, tehetséges zenészekből álló vonósnégyes, és a Lakó Sándor kamarazenekar közreműködésével.

Gyülekezetünk különleges áldása, hogy sok apró lábacska tapossa kövezetét hétről hétre. Ahhoz, hogy ők is jól érezzék magukat a gyülekezeti közösségben, és később is ott maradjanak, meg kell találniuk helyüket a közösségi szolgálatban. Ez a cél motiválta azt a kezdeményezést, hogy egy negyedévben egyszer gyerek- és ifjúsági istentiszteletet tartsunk gyülekezetünkben, ahol minden egyes szolgálatot ők töltenek be. 33 kis emberke szolgált, énekelt, olvasott bibliai részeket, és 3 ifjú „prédikátor” hirdette az Igét november 20-án gyülekezetünkben. Igazán felemelő alakalom volt látni, hogy gyerekek és szülők mindent megtesznek, hogy a legjobb áldozatot mutassák be Isten oltárán.

kecskemeti_eletkepek_-_2015_osze_tele_-_gyermekistentisztelet_6A decemberi hónap eseményei között szerepelt a városi, karácsonyi vásáron való részvétel, ahol az Advent Kiadó könyveit tártuk a nagyközönség elé. Nagyon sok jó hangulatú beszélgetés alakult ki, melyek lehetőséget biztosítottak hitünk megvallására, reménységünk bemutatására.

Két másik, már-már hagyománynak számító esemény nyújtott lehetőséget a közösségnek, hogy az adventváró napokban örömöt és felüdülést nyújtson a környezetében élőknek: a „Mikulás puttonya” bábjátékkal egybekötött jótékonysági ünnepség (december 6-án), és a gyülekezet adventi jótékonysági hangversenye (december 19-én).

Ennek az őszi-téli időszaknak különlegességét jelentették azok a péntek esti áhítatok, amelyeket a gyülekezet minden hónap első péntek estéjén szervezett meg, ahol a megfáradt lélek lehetőséget kap, hogy énekek, zsoltárok, versek és hangszeres zene mellett elcsendesedjen, letegye terhét Jézus lábaihoz, és ráhangolódjon a szombati nyugalomnapra. Azoknak, a gyülekezeti tagoknak és vendégeknek, akiknek sikerült időt szakítaniuk, ezek az alkalmak a nyugalom szigetét jelentették ebben az állandó rohanásból álló világban.

ÁrPa

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek h?tlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett. Boldog az az ember, akinek az ÚR nem rója fel b?nét, és ninc... »»"
(Zsolt 32:1-2)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
A Reménység Média ajánlja
rek_ajanlo_-_fozosuli_dvd
Szeretettel ajánljuk a kedves olvasó figyelmébe a Reménység Média újonnan megjelenő, Főzősuli – vegetáriánus című DVD lemezét. Az előadásokat és bemutatókat Csengei Károly és dr. Papp Gábor tartja.

A sorozat 3 lemezből áll.

Az előadások címei:

1. Hogyan táplálkozzon egy daganatos beteg?
2. Szívvédő étrend
3. A csontritkulás megelőzése
4. Étrend a helyes vérnyomásért
5. A cukorbetegség megelőzése
6. A jobban működő immunrendszerért

A DVD lemez ára: 1500 Ft/db

Megrendelhető dr. Tokics Imrénétől az alábbi elérhetőségeken:
2119 Pécel, Ráday u. 12.
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Telefon: +36-30/530-7279

REK

 

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3325)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 1 vendég van online
Joomla Toplista