2024. július 06. Szombat
Napnyugta: 20:43
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
80 család öröme Kajárpécen PDF Nyomtatás E-mail

2009. december 20-án, vasárnap délután, erős hófúvásban indult a Győri Gyülekezet kis csapata Kajárpécre. Kajárpéc egy falucska a Bakony Kisalföld felé eső lábánál. Gyönyörű fekvése sem tudja azonban lakóival feledtetni, hogy nincsen környékükön elég munkalehetőség. A faluban sok a segítségre szoruló család. Kajárpéc már régi ismerőse a Győri Gyülekezetnek, és az ADRA helyi képviselőjének, Zohán Róbertnek. Évek óta vissza-visszajárunk ebbe a faluba, hogy egy kedves ünnepség keretében megajándékozzuk a helyi családokat.

December 20-án nyolcvan család részére készítettek az ADRA munkatársai csomagokat. A falu Művelődési Házában 110-120 fő gyülekezett össze, kicsik-nagyok. A helyi általános iskolások mindig külön készülnek egy karácsonyi jelenettel, verssel, énekkel, tánccal. Az idén külön öröm volt hallgatni egy tehetséges ifjú zongorista játékát. Természetesen érdeklődéssel várja a közönség a Győri Gyülekezet énekeit és az igei mondanivalót. A gyermekeknek szóló kedves karácsonyi történetet és Isten szeretetének az emberi közösségekben, családban megnyilvánuló erejéről szóló bibliai útravalót Egerváriné Kökényes Zsuzsa lelkésztől hallgatta a kajárpéci faluközösség. Történettel kedveskedett a falu fiatal védőnője is, akinek a közreműködésével jutottunk el a segítségre váró családokhoz.

Laki György, a falu polgármestere szintén részt vett az ünnepségen, és mint mindig, most is meleg szavakkal köszönte meg az adventisták, az ADRA figyelmességét és segítségét.

Köszönet illeti azokat a győri adventista testvéreket, akik a csúszós, behavazott út, az erős szél ellenére ott voltak Kajárpécen. Külön köszönetet mondunk Pintér Edinának és barátjának, akik a zord időben, félig-meddig betegen, kora reggel útnak indultak, hogy Budapestről, az ADRA-raktárból időben elvigyék a csomagokat Kajárpécre.

Ezeknek az alkalmak mindig a legszebb része a végén a meghitt beszélgetések a már ismerős családokkal, a polgármester úrral, a nyitott szívű, értelmes gyerekekkel. Isten áldása legyen rajtuk!

 

Dósa Kinga
Győri Gyülekezet

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"URam, szereteted az égig ér, h?séged a fellegekig."
(Zsolt 36:6)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Kedves Vendégeink!

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy az Érdliget Életmódközpont újabb egy évre meg tudta hosszabbítani bérleti szerződését, így várjuk minden kedves felüdülni, pihenni, gyógyulni és tanulni vágyó vendégünket az Éden Völgye Életmódközponttal karöltve főzősulijainkra és személyre szabott életmód-tanácsadásra!

Érdliget Életmódközpont
(www.erdliget.hu; +36-20/944-7179)

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1889)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1931)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3328)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 1 vendég van online
Joomla Toplista