2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Önkéntesek az aratásba! PDF Nyomtatás E-mail

dscf7052Veszprémben a Vetési Albert Gimnázium aulája önkéntes evangelizátor képző központtá vált február 20-án. 250 fő akarta újra meghallgatni a küldetés régi igéit mai alkalmazásban. A képzés 21-én a gyülekezeti teremben folytatódott vasárnap délutánig, amikor majdnem 100 személy vett részt aktívan a képzésben.

Dr. Deák Judit DET pénztáros a háttérben végezhető csendes munka lehetőségiről beszélt Isten Igéjéből, majd dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök a jó hírmondó és a jó tanácsadó szerepét vázolta fel a Bibliából.

veszprem_kepzes_022Délután megérkezett David Klinedinst, a Generál Konferencia Vakmissziós Intézetének egyik lelkészi vezetője, aki február 5-től Szombathelyen evangelizál a városi könyvtár előadótermében, hetente négy alkalommal, a Dunamelléki Egyházterület meghívására. Testvérünk február 9-én a lelkészeknek tartott képzést, másik szabadnapján a Szlovéniai Egyházterület hívta meg, február 20-21-én pedig a Dunamelléki önkénteseknek tartott dinamikus képzést Veszprémben. 

A küldetés régi, a módszerek lényege nem változott, az alkalmazás azonban mai. Jézus az emberek közé vegyült, és anélkül, hogy az üzenetet meghamisította volna, barátságokat kötött velük. Mi megszoktuk, hogy a gyülekezet falai közé zárjuk az életünket, és várjuk Jézust, meg az érdeklődőket.

David sok személyes példával, gyakorlati és könnyen alkalmazható lépéseket mutatott be, hogy Jézus módszerét a XXI. sz. körülményei között is gyakorolni tudjuk. Hogyan válhatunk barátokká? Hogyan használjuk ki a mindennapi lehetőségeket? Hogyan látogassunk? Hogyan tartsunk bibliaórát? Hogyan lehet döntésre vezetni másokat anélkül, hogy lelki nyomást gyakorolnánk, vagy megfélemlítenénk őket? Hogyan lehet minden igazság Krisztus központú? A vasárnap reggel tartott áhítat alkalmával Lk 19:28kk versei alapján arról beszélt, hogy milyen szenvedélyesen szerette Jézus az embereket, és mindent megtett a megmentésükért. Amikor az emberek elutasították a meghívást, mély fájdalmat érzett és keserűen zokogott. A nagy kérdés az, hogy mi is ezzel a szenvedéllyel veszünk részt mások megmentésében, és készek vagyunk a személyes befolyásunkat, energiánkat „befektetni" a személyes missziómunkában? A képzés végén egy felhívással fordult a részvevők felé, melyben kérte, hogy azok, akik elhatározták, hogy szeretnének bekapcsolódni a barátság evangelizáció nemes feladatába, azok jöjjenek előre, hogy imádkozzon értük. A felhívásra majdnem minden részvevő előrejött, hogy kinyilvánítsa azon elhatározását, miszerint ettől a perctől kezdve a barátság evangelizáció életének szerves részét képezi.

A programon részvevő egyik helyi újságíró is beszámolt a programról, melyet itt olvashatunk.

dscf7384 A képzés hanganyaga letölthető a www.det.adventista.hu honlapról, a gyülekezeti dokumentumok menüből. A hozzáférést mindenki ismeri, akik feliratkoztak a DET Hírhálóra (vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen megkérhető).

A Dunamelléki Egyházterület célja, hogy minden gyülekezet missziós központtá váljon, ahonnan missziós utak indulnak el a környezetükben élőkért. Jelenleg három úttörő-misszionárius dolgozik gyülekezetalapító helyszíneken, néhány hónapon belül újabb munkásokat küld ki az egyházterület új helyszínekre, és azért imádkozunk, hogy minden gyülekezet újabb és újabb önkéntest küldjön ki az aratásba.

David Klinedinst lelkipásztor előadásait a budapesti testvérek is meghallgathatják február 28-án a zuglói gyülekezetben, ahol a fogyatékkal élők speciális missziójáról tart képzést. Ezt követően vasárnap, hétfő és kedd este a Mátyásföldi Önkormányzat Konferenciai termében, Budapest XVI. kerület, Jókai u. 6., 18.00 órai kezdéssel tart evangelizációs alkalmakat. Szeretettel várunk mindenkit, ismerőseikkel együtt!

 

DET

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!"
(2Kor 9:15)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
A Reménység Média ajánlja
rek_ajanlo_-_fozosuli_dvd
Szeretettel ajánljuk a kedves olvasó figyelmébe a Reménység Média újonnan megjelenő, Főzősuli – vegetáriánus című DVD lemezét. Az előadásokat és bemutatókat Csengei Károly és dr. Papp Gábor tartja.

A sorozat 3 lemezből áll.

Az előadások címei:

1. Hogyan táplálkozzon egy daganatos beteg?
2. Szívvédő étrend
3. A csontritkulás megelőzése
4. Étrend a helyes vérnyomásért
5. A cukorbetegség megelőzése
6. A jobban működő immunrendszerért

A DVD lemez ára: 1500 Ft/db

Megrendelhető dr. Tokics Imrénétől az alábbi elérhetőségeken:
2119 Pécel, Ráday u. 12.
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Telefon: +36-30/530-7279

REK

 

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1887)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3323)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 349 vendég van online
Joomla Toplista