2024. július 04. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap
Gondolatébresztő – avagy röviden az új ifjúsági bibliatanulmányról PDF Nyomtatás E-mail

Január utolsó vasárnapján tartottuk az új ifjúsági bibliatanulmány bemutatóját. A nagy hó ellenére kb. 25 gyülekezet képviseltette magát, és barátságos, jó hangulatban telt a nap.

Sajnos a fiatalok többsége igen ritkán olvassa a Bibliát, és nem szeret szombatiskolára járni. Ez tény. Ezért sürgető szükség volt egy olyan tanulmányra, amit ők is szívesen a kezükbe vesznek, elolvasnak, mivel az ő nyelvükön, az ő stílusukban teszi fel a kérdéseket. Ezeket az ifjúsági osztály bibliatanulmány munkacsoportja készíti. Egy héthez egy vagy két oldal tartozik. Ez „mennyiségre" nem sok, ám annál érdekesebb; idézetek, színes képek találhatók benne. Elgondolkodtató, és olykor akár provokatív kérdésekkel találhatja szemben magát az olvasó, melyekhez pár igehely van megadva - mint kiindulópont a beszélgetéshez.

Talán lényegi különbség, hogy nem az a cél, hogy a napokat egymás után monotonon végigvegyék szombat délelőtt egy tanítóval, hanem hogy érdekes beszélgetés alakuljon ki egy izgalmas témáról - a Biblián alapulva. Ezért nem is szombatiskola a neve vagy tanulmány, hanem Gondolatébresztő.

A diákok egész héten iskolába járnak - amit lássuk be, a legtöbb diák szükséges rosszként él meg - szombaton viszont azért jöjjenek el a gyülekezetbe, mert itt végre egy jót tudnak majd beszélgetni, (és nem megint kikérdezik őket, amire muszáj jól felelni). Ezek alatt a beszélgetések alatt pedig kialakul egy jó közösség, ahol meg mernek megszólalni, hiszen szükség van az ő véleményükre is, és ők is érdekes dolgokat tudhatnak meg Istenről, ami remélhetőleg arra is ösztönzi őket, hogy maguktól is kutakodjanak a Bibliában.

A tanulmányt minden fiatalnak ajánljuk, letölthető a www.ifiinfo.hu-ról.

 

Mészáros Zsuzsi

ifjúsági bizottsági tag

 
< Előző   Következő >

További friss tartalmak
Legolvasottabb tartalmak
Facebook oldalunk
 
 
 
Reggeli dicséret
"Hála legyen Istennek kimondhatatlan ajándékáért!"
(2Kor 9:15)
Reggeli dicséret hírcsatorna
1%-os felhívás
1%-os felhívás
Rövidhírek
Megújul a Bibliatanulmányok internetes oldala: bibliatanulmanyok.hu

A weboldal formátuma letisztult és könnyen áttekinthető, egy helyen megtalálunk rajta minden szolgáltatást: az írott tanulmányt, a Tanítói mellékletet, a White idézeteket, a hanganyagot és a hetenkénti videobeszélgetéseket. A felhasználóbarát oldal nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és okostelefonon is elérhető. bibliatanulmanyok.hu

 
Higgyetek az Ő prófétáinak

A Generál Konferencia kezdeményezése, hogy világviszonylatban naponta közösen elolvassunk egy fejezetet a Bibliából és hetente két-három fejezetet Ellen White egy könyvéből.

Itt fogjuk megjelentetni az ehhez kapcsolódó olvasmányokat.
De a Facebook-on is lehet csatlakozni a programhoz.

A Nagy Reménység
remenysegetmindenotthonba
A kis füzet megnézhető illetve letölthető innen.
„MentŐ” Mentáliroda
mento_mentaliroda_1
Új letöltések
Fájlikon Tesz-vesz gyülekezet pályázati űrlap (1887)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon Pályázati űrlap a hitoktatói támogatáshoz (1928)
(Gyermekszolgálatok Osztálya)

Fájlikon 2016.03.26. (3323)
(AdventInfo)

Bibliatanulmány beszélgetések
szi_tv_bezselgetes_plakat
Lifeconnect
8in1 Singers honlapja
8in1_anima_gif
kettenegyutt.hu
Nicelife.hu
Dr. Tokics Imre honlapja
tokicsimre
RSS Hírforrás
Hányan olvasnak?
Jelenleg 2 vendég van online
Joomla Toplista