2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az ADRA a második nagy élelmiszerosztást kezdi el Haitin
Az ADRA a második nagy élelmiszerosztást kezdi el Haitin PDF Nyomtatás E-mail

2010_03_09 Március 8-án az ADRA megkezdte második nagyszabású táplálékosztását Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben, ahol a becslések szerint 300  00 embert látnak majd el élelemmel.

A hivatalnokok szerint az ADRA kb. 2500 család napi élelmezését fogja segíteni csomagok kiosztásával, amelyek 54 kg rizst, kukorica-szójabab keveréket, babot, olajat és sót tartalmaznak. Közel 1296 tonna élelmiszert fognak szétosztani kilenc körzetben a Port-au-Prince közelében fekvő Carrefour-ban, becslések szerint ebből 50 000 háztartás fog részesülni.

 

Az ADRA, ami az ENSZ Világélelmezési Programjának második legnagyobb élelmiszerosztását szervezi Haitin, és ennek a szállítmánynak 17 százalékát fogja kiosztani, egyike a tíz non-profit szervezetnek, amelyek ebben a nagy osztásban részt vesznek.

„Számos kijelölt körzet, amelyek a Carrefour-i hegyek lábainál és a hegységben találhatóak, a földrengés bekövetkezte óta először kapnak élelmiszersegélyt" - mondja Andrew Lucas, aki Haitin az ADRA Válságkezelő Központjának programigazgatója.

A jelenlegi nagyszabású élelmiszerosztást követően 3 millió adag ételt akarnak a túlélőknek kiosztani, valamint március 30-ig további 2 milliót.

A Haiti kormánynak az a szándéka, hogy helyi közösségeket alkalmazzanak a katasztrófa utáni segélyezésben és helyreállításban, ezért egy bizottsági rendszert hoztak létre az érintett területeken. Carrefour-ban, ahol az ADRA most is dolgozik, a bizottság a polgármesterből, a helyi polgári társaság egy tagjából, a Carrefour-i önkormányzat és az ADRA egy-egy képviselőjéből áll.

Az elosztási pontokat és a segélyezetteket ezek a bizottságok választották meg. Elsőbbséget élveztek a legsebezhetőbbek, azok a családok, ahol öt év alatti gyerekek vannak, valamint azok a fedél nélkül maradtak, akik táborokban vagy az utcákon élnek.

Februárban az ADRA nagy mennyiségű élelmiszert osztott szét 15 nap alatt, naponta több mint 10 000 embernek. A projekt egy nagyszabású művelet része, amit a Haiti kormány valósított meg az ENSZ Haiti Missziójával, a Világélelmezési Programmal és más partnerekkel együttműködve, hogy a földrengés sújtotta területeken mindenhol kielégítse a túlélők szükségleteit.

forrás: adra.org


Az ADRA egy non-profit szervezet, mely a világ több mint 125 országban végez gazdaságfejlesztő, egészségmegőrző és oktatási tevékenységet,
tekintet nélkül nemre, korra, fajra, politikai vagy vallási hovatartozásra.

Mindezek mellett katasztrófahelyzetekben, háborúban is gyors segítséget nyújt.

 

Ön is segíthet. Ha támogatni szeretné az ADRA munkáját és a Haitin élőket, kérjük,
a következő bankszámlaszámra küldje el adományát „Haiti földrengés" megjegyzéssel:

Haiti 
támogatás
Képek megtekinthetők a galériában.

További híreket a Twitter és a Facebook oldalakon olvashat.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista