2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Vesd ki a hálót!
Vesd ki a hálót! PDF Nyomtatás E-mail

Országos Tavaszi Ifjúsági Találkozó Kecskeméten

ifi_-_vesd_ki_a_halot_-_img_7073Alig néhány nappal ezelőtt fejeződött be a már hatodik alkalommal megrendezett Országos Tavaszi Ifjúsági Találkozó Kecskeméten (március 12-15.), és még mindig a hatása alatt vagyok. Újra és újra felcsendülnek fülemben a dicsőítő énekek; látom, ahogy könnycseppek gördülnek le az arcokon, mert igazán megérintette őket az áhítat, a Mindenható szeretete, a közösség. Hallom a nevetéseket mindenhonnan, amit a főelőadó által bemutatott videók váltanak ki; és érzem Isten jelenlétét, ahogy ott van köztünk, fiatalok között, és különleges áldásával körülvesz minket. Ilyen volt a hétvége hangulata. És akkor jöjjön néhány konkrétum az ifjúsági találkozóról.

„Vesd ki a hálót! Légy digitális misszionárius!" Erről szólt a hétvége, főelőadónk pedig Miroslav Pujic (magyar hangja: Csizmadia Róbert), a Transzeurópai Divízió Média Szolgálatok Osztályának igazgatója volt. Az ifjúsági találkozót péntek este a „Háló" című jelenettel nyitottuk meg, melyet az ifjúsági bizottság adott elő. Ebben felvonultattuk - a teljesség igénye nélkül - a missziós lehetőségeket a fiatalok előtt, felajánlva, hogy a nekik legjobban tetszőhöz csatlakozzanak, majd utoljára az Internet Missziót mutattuk be kreatívan, néhány gombolyag spárga segítségével, melyekkel pillanatok alatt behálóztuk az egész előadót.

Ezt követően Miroslav Pujictól megtudhattuk, mi is a LIFEconnect Internet Misszió lényege. A többi áhítatában Istentől kapott egyediségünkről, különlegességünkről beszélt, és arról, hogy Jézus milyen módon került közeli kapcsolatba az emberekkel, és végül hogyan tette őket tanítványokká.

Szombat délelőtt a számtalan szolgálat mellett Ócsai Tamás unióelnök „HÍD építő" prédikációját hallgathattuk meg, majd délután több szekció és egy képzés várta az érdeklődőket. Szekciót tartott dr. Ősz-Farkas Ernő, dr. Szilvási József és Ócsai Tamás. A képzésen - ami vasárnap délelőtt folytatódott - az Internet Misszió elméleti és gyakorlati oldalával ismerkedhettünk meg.

Vasárnap délelőtt a képzéssel párhuzamosan két szekción is részt vehettek az érdeklődők. Csatári Anikó tartotta az egyiket a Gondolatébresztők - Ifi Bibliatanulmányról; valamint Mészáros Zsuzsi, Kovács Bálint és Udvar Renáta mutatta be a Relay ifjúsági missziót a másik szekción.

A hétvégén a fiataloknak volt alkalmuk ápolni és bővíteni kapcsolataikat, amit jobbára az esti programok segítettek elő. Minden este teaház várta a beszélgetni, ismerkedni vágyókat, szombat este a Beugrón, vasárnap este pedig a Honfoglalón játszhattak együtt. Ezek mellett röpi, foci, kosárlabda és asztalitenisz állt a sport szerelmeseinek rendelkezésére.

Vasárnap este már elkezdődött a búcsú Kalocsai Tamás ifjúsági vezető áhítatával, ami által Isten, úgy érzem, megteremtette a várva várt egységet a fiatalok között. Hétfő délelőtt Udvar Renáta ifjúsági vezető igei gondolatai indítottak minket újra utunkra, Istennel az oldalunkon, a mindennapok óriásaival vívott győztes harcba.

Számtalan dologért tartozunk különleges hálával a Mindenhatónak ezzel a hétvégével kapcsolatban. Ő tényleg ott volt köztünk, ezt érezhettük minden pillanatban. Tapasztalatok sorozatát adta nekünk, hogy észrevegyük, jó úton járunk. Vasárnap délután „ingyen ölelés" programmal próbáltuk tudtára adni a város lakosainak, hogy szeretjük őket, és Isten mellettünk volt; akik részt vettek ebben a missziós programban, mind széles mosollyal az arcukon tértek vissza a találkozó helyszínére, mert megtapasztalhatták, milyen jó ingyen adni egy ölelést.

A hétvégén Fekete-Borbáth Melinda énekcsapata vezette a dicsőítést. Most először végeztek ilyen szolgálatot ekkora közönség előtt; de észre sem lehetett venni. Lelkesedésük, Isten iránt érzett szeretetük átragadt ránk; az énekeken keresztül, amiket választottak, szívünket tényleg Urunkhoz tudtuk emelni, és fantasztikus élmény volt így együtt dicsérni a Mindenhatót.

Végül, de nem utolsósorban különlegesen hálásak vagyunk Istennek azért a 16 fiatalért, akik digitális misszionáriusnak jelentkeztek, és így egy csapatként elkezdhetjük hazánkban ezt az új, de annál több lehetőséget és áldást rejtő munkát. Kérünk mindenkit, hogy imáikban emlékezzenek meg erről a szolgálatról, hogy még sok - az Internet Misszió területéről - szerzett tapasztalatról számolhassunk be egyházunk tagjainak.

Ma is vannak csodák. Akik ott voltak Kecskeméten, akik részt vettek a szervezésben, azok láthatták. Köszönet mindenkinek a munkájáért, azért, hogy eljött, és együtt tölthettük ezt a pár napot, és köszönet mindenekelőtt Istennek, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

 

Szilvási-Cs. Andi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista