2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az ADRA oltási és HIV-megelőző programja Haitin
Az ADRA oltási és HIV-megelőző programja Haitin PDF Nyomtatás E-mail

img_01111 Nagyszabású oltási és HIV-megelőző program van folyamatban Haitin annak érdekében, hogy Port-au-Prince egyik táborában, amelyben több mint 20 000 fedél nélkül maradt ember él, minimalizálják a járványok terjedését - jelentette az ADRA.

„Olyan helyeken, ahol az emberek ennyire közel élnek egymáshoz, rendkívül magas a fertőző betegségek terjedésének a veszélye" - mondja Sandra Golles, az ADRA Haitin működő Válságkezelő Központjának egészségügyi koordinátora. „Reméljük, hogy folyamatos egészségügyi tevékenységeink meg fognak előzni egy lehetséges járványt."

Az ADRA több hete folytatja a nagyszabású oltási programot, eddig több mint 6000 oltást adtak be a táborban élőknek: csecsemőknek, gyerekeknek, felnőtteknek diftéria, szamárköhögés, tetanusz, kanyaró és rubeola ellen. Az ADRA a gyerekek részére A-vitamint biztosít a vakság megelőzősére, valamint féregtelenítő gyógyszereket. Ezen a héten az ADRA az oltást további két táborra és a Női Központra terjesztette ki.

A kampányt az Egyesült Államok társadalombiztosítása támogatta, segítséget nyújtott a helyi ápolónők képzésében, akik közül sokan a katasztrófa miatt váltak hajléktalanná, és jelenleg ideiglenes táborokban élnek. Időközben a WHO is sok szükséges eszközt adott az oltási programhoz: fecskendőket, szappant, valamint magát az oltóanyagot is. A kampány a Haiti Egészségügyi Minisztérium együttműködésével valósult meg, amely rutinvizitek formájában látogatja az oltási pontokat.

Az ADRA jelenlegi célja 14 000 ember beoltása. A folyamatban lévő kampány a Haiti Egészségügyi Minisztérium egy nagyobb programjának része, amelyet a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet, a WHO, az ENSZ Gyermekélelmezési Alapja és más független szervezetek támogatnak.

Ezen kívül az ADRA több mint 3000 óvszert osztott szét a táborban, hogy csökkentse a HIV és más nemi betegségek terjedésének veszélyét. További tervek vannak készülőben, hogy oktatásokat tartsanak a nemi betegségek megelőzése érdekében. Ez azért is különösen fontos, mivel a karibi térségben Haitin a legmagasabb a HIV-vel fertőzöttek aránya.

„Mindeddig példanélküli, hogy ilyen nagy természeti katasztrófa érjen egy olyan országot, ahol ennyire magas a HIV elterjedése" - mondja Mr. Michel Sidibé, az UNAIDS vezérigazgatója.

A januári földrengés előtt megközelítőleg 120 000 HIV-fertőzött élt Haitin, ahol a népesség több mint 9 millió fő - nyilatkozta az ENSZ.

 

forrás: adra.org


Az ADRA egy non-profit szervezet, mely a világ több mint 125 országban végez gazdaságfejlesztő, egészségmegőrző és oktatási tevékenységet,
tekintet nélkül nemre, korra, fajra, politikai vagy vallási hovatartozásra.

Mindezek mellett katasztrófahelyzetekben, háborúban is gyors segítséget nyújt.

 

Ön is segíthet. Ha támogatni szeretné az ADRA munkáját és a Haitin élőket, kérjük,
a következő bankszámlaszámra küldje el adományát „Haiti földrengés" megjegyzéssel:

Haiti 
támogatás
Képek megtekinthetők a galériában.

További híreket a Twitter és a Facebook oldalakon olvashat.

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista