2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Évértékelés adventista módra
Évértékelés adventista módra PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

evertekeles_-_szeged_keresztseg_027Az országban divatos lett az évértékelés. Vezetők igyekeznek saját szervezetük erényeit, sikereit kiemelni, másokét pedig lehetőleg jelentéktelennek feltüntetni. Keresztény vezetőként nem állhatunk be ebbe a sorba...

Mégis, valamilyen módon nekünk is értékelnünk kell.

Sokan egy évet egyszerűen sikeresnek vagy sikertelennek minősítenek. A hívő ember szóhasználatában a „siker" kicsit furcsán hangzik, mert egy időszak, program nem annyira sikeres, mintsem inkább Isten áldása van, volt rajta. A „siker" szó inkább a mi saját teljesítményünkre irányítja a figyelmet.

A 2009-es év tehát nem volt túl sikeres, de Isten annál inkább megáldotta. Nem saját teljesítményünket szeretnénk kiemelni, hanem inkább azt, ahogyan Pál apostol is fogalmaz, amikor beszámol a gyülekezeteknek misszióútjáról: „És köszöntvén őket, elbeszélé egyenként, amiket az Isten a pogányok között az ő szolgálata által cselekedett" (ApCsel 21:9). Tehát Isten cselekedett általuk. Hisszük, hogy mindaz, ami a Magyar Unió területén előremozdította az evangélium ügyét, az Isten cselekvése volt szolgái, gyermekei által.

Ezért pedig mindenképpen hálásak vagyunk. Hálásak vagyunk Istennek, hogy adott lehetőséget az evangelizációra. Az egyházterületek koordinálásával, támogatásával a gyülekezetek szervezésében testvéreink lelkesen vettek részt a szolgálatban.

Öröm, hogy gyülekezeteink egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy a társadalomban, a helyi közösség szolgálatában megtalálják helyüket, ami komoly hídépítés lehet az evangélium számára. A szociális munka megerősödése, segélykoncertek szervezése, helyi televíziók és rádiók műsorába való bekapcsolódás jó példa erre.

Hálásak vagyunk, hogy Isten olyan munkatársakat adott, akik elkötelezettek az evangélium ügyének előrevitelében, akik készek új dolgokat is kipróbálni, akik nem a maguk dicsőségét keresik, hanem örülnek a közösség, az egyház, a gyülekezetek előrehaladásának. Intézményeink, alapítványaink szolgálatukkal szintén az evangélium terjedését segítik.

A tavalyi év eseményei közül szeretnénk kiemelni az Uniókonferenciát, amely május végén volt. Egy konferencia döntése a vezetők személyéről mindig kettős érzéseket vált ki. Egyesekben a csalódás, másokban a reménység érzését. Munkatársainkkal azon igyekszünk, hogy ez utóbbi erősödhessen meg, és a reménység valósággá változhasson.

evertekeles_-_szeged_mihalecz_042Egy másik jelentős programunk a nyári missziókonferencia volt, melyet Szeged szép belvárosában, a Tisza partján szerveztünk meg. A program célja kettős volt: egyrészt testvéreinket buzdítani a missziómunka végzésére, segítséget nyújtani újabb módszerek kipróbálásához, másrészt konkrét segítség a Szegedi Gyülekezetnek, hiszen számos olyan programot szerveztünk, amelyek megállították és megszólították az ott élőket. Tehát a missziókonferencia ténylegesen missziós tevékenységet végzett.

Örömteli esemény volt a szeptemberi „Kövesd a Bibliát!" programban részt venni. Az unió többek között az ünnepségek megszervezésével igyekezett bemutatni, hogy egy olyan világközösség része vagyunk, akik számára a Biblia eddig is, most is és a jövőben is kiemelt jelentőségű. Természetesen emellett jó volt látni, hogy gyülekezeteink bekapcsolódtak, vagy újult lendülettel folytatták a bibliaolvasási programot. Az unió elnöksége (korábbi és új egyaránt) elkötelezett módon lelkesítette a közösséget a Szentírás szerepének növelésére életünkben, a hitéleti konferenciák által.

evertekeles_-_1254908517__dsc0129_1 Minden évben októberben és novemberben van a Generál Konferencia és a Transzeurópai Divízió őszi-téli ülése, melyre az unió vezetői is hivatalosak. 2009-ben is részt vettünk az üléseken, ahol fontos döntések születtek. Ezek közül a világegyház stratégiai tervét szeretnénk kiemelni, melynek címe, jelmondata: „Nyújtsd ki kezet Isten felé, a világ felé és testvéred felé!" (Reach Up, Reach Out, Reach Across). Ezzel a programmal pedig testvéreink idén találkozhatnak a hitéleti konferenciákon.

 

Ócsai Tamás, unióelnök



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista