2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Nyújtsd ki a kezed!” – Kiskőrösön
„Nyújtsd ki a kezed!” – Kiskőrösön PDF Nyomtatás E-mail

nyujtsd_ki_a_kezded_-_kiskoros_img_46792010. március 20-án Kiskőrösön Hitéleti Konferenciát tartottak Bács-Kiskun megye adventista gyülekezetei.

Mivel nem rendelkezünk saját gyülekezeti épülettel, és a szombatonként bérelt zsinagógában nem láttuk megoldhatónak az alkalom lebonyolítását, így a baptista testvérektől kértünk segítséget, akik szívesen a rendelkezésünkre is bocsátották gyülekezetük kb. 70 fő befogadására alkalmas kistermét a szükséges konyhai tálalóval.

Körmöczi Miklós, a Bajai Gyülekezet lelkésze vezette az összevont szombatiskolai órát. Pezsdítő élmény volt, amint a Bajáról, Soltról, Tassról, Kecskemétről, Kiskunhalasról és Dunaújvárosból érkezett testvérek által zsúfolásig megtöltött teremben sziporkázva, mégis fegyelmezetten hangoztak el az igei gondolatok.

A szünetben újabb és újabb csoportok érkeztek, hogy részesülhessenek e nap rendkívüli áldásaiban. Beláttuk, a kisterem kicsi lesz. A nagyterem már fel volt takarítva, s elkészítve a másnapi istentiszteletre. Mégis, mert mást nem tehettünk, megkíséreltük elkérni azt is. A lelkész igen nagy barátsággal és jóindulattal kész volt együttműködni, így az ünnepi istentiszteletünkre megkaphattuk Magyarország legnagyobb és (megkockáztatom) legszebb, mintegy ezer fő befogadására alkalmas, baptista imaházát.

Kevéssel 11 óra után, az Úr különleges kegyelméből, ott ülhettünk áhítatos csendben, s kezdetét vette az ünnepi istentisztelet. Szilvási Csaba, a Kiskőrösi Gyülekezet lelkésze köszöntötte a megjelenteket, s fejezte ki örömünket és hálánkat Boros Dávid baptista lelkésznek az irányunkban kinyilvánított jóindulatukért.

nyujtsd_ki_a_kezded_-_kiskoros_img_4674Hosszasan sorolhatnám a szolgálatokat, melyekben a vendég testvérek és a fogadó gyülekezet tagjai egyaránt foglalatosak voltak. Hármat mégis kiemelnék, s a negyediket is megemlítem: „A szeretet dicséreté"-t a bajaiaktól, az ifjak trióját és kvartettjét, a kiskőrösi nagykórust, s a szép verseket.

„Nyújtsd ki a kezed...!" - ez volt a mottója a nap üzenetének. „Nyújtsd ki a kezed Isten felé!" - szólított fel Zolyomi Renáta uniópénztáros, buzgóbb odaszánásra. „Nyújtsd ki kezed a másik ember felé!" - hangzott dr. Ősz-Farkas Ernő, DET elnök felhívása később. Délután Zsilinszkiné Rozmann Judit beszélt arról, hogy a Tompai Nagycsaládosok Egyesületének vezetőjeként mi módon válhatott Jézus kinyújtott kezévé. Missziójelentések sora következett Bajáról, Soltról, Kiskőrösről s a börtönmisszióról. Köztük énekek, zeneszámok és kíséretek orgonával, fuvolával és gitárral.

Délután öt óra körül járt az idő, amikor az ünnepi program végeztével uzsonnára hívtuk kedves vendégeinket. Kevesen éltek a lehetőséggel a bőséges ebéd miatt. Testvérként és barátként búcsúztunk el egymástól abban a reményben, hogy 2011 tavaszán újra itt találkozunk. Dicsőség az Úrnak!

 

Mészáros Ferenc

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista