2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Örömteli 150 nap Orosházán
Örömteli 150 nap Orosházán PDF Nyomtatás E-mail

Istentől áldott, örömteli hónapokat tudhatunk magunk mögött. Mozgalmas és változatos előadás-sorozatok kerültek megrendezésre három városban. Közösségünk tagjai megtalálták helyüket és feladatukat a küldetésben: előadóként, szervezőként, kiscsoportos imádkozóként, anyagi áldozatokkal támogatva - szívvel-lélekkel, Isten segítségével -, elkötelezetten telt el ez az időszak.  

Orosházán február hónapban - az országban több helyen megtartott - „5 beszélgetés egy bíróval" című előadás-sorozat került meghirdetésre. A Petőfi Művelődési Ház előadóterme alkalomról alkalomra megtelt érdeklődőkkel, akik örömmel és nyitott szívvel, értelemmel fogadták dr. Makkos Norbert testvérünk jogi és bibliai témájú fejtegetéseit.

Ennek folytatásaként, a felmerült lelki igények alapján Kis István lelkész testvérünk „Beszélgetések Jézussal" címmel, a Biblia egy-egy szereplőjének életére irányítja az érdeklődők figyelmét a még jelenleg is tartó, szombat esténkénti sorozata alkalmával.

Szarvason hetente két alkalommal, egy 10 részből álló program került megrendezése. „Világvége világosan - a Biblia legidőszerűbb üzenetei a Jelenések könyvéből" címmel A hármas angyali üzenet bemutatásán keresztül igyekszünk minél nagyobb számban embereket megszólítani Jézus megmentő ígéretével. A jelenlévők aktív érdeklődése, kérdései mutatják számunkra, hogy Isten Lelke hogyan növeli, érleli az elvetett „magot".

Még véget sem ért Szarvason a sorozat, Kis István lelkész testvérünk már is folytatta azt Mezőhegyesen. Nagy öröm számunkra, hogy ebben a kisvárosban most már 5. alkalommal folyik előadás. A létszám alkalomról alkalomra növekszik újabb és újabb érdeklődőkkel. Hisszük, hogy a Biblia időszerű üzenete az eddig hallottakat megerősítve, döntésre készteti a résztvevőket.    

Istentől kapott lehetőség volt a húsvétot megelőző hétvége is közösségünk számára. Krisztus kereszthalálára emlékezve lehetőség nyílt arra, hogy ezt jótékonysági célú programmal kapcsoljuk össze. A „Gyors, Korszerű Életmentés Alapítványa" - amely az orosházi mentőszolgálat támogatására jött létre - részére húsvéti jótékonysági hangversenyt tartottunk a művelődési házban a Szarvasi Kamarazenekar közreműködésével. Pörneki Attila testvérünk vezetése mellett örömmel hallgattuk az énekkar és a vonószenekar közös muzsikálását. Külön örömünkre szolgált, hogy a helyi TV húsvét vasárnapján teljes egészében többször is leadta ezt a hangversenyt.

Hálásak vagyunk Istennek az eddig kapott minden áldásért, vezetésért. Bízunk abban, hogy a Lélek késztetésére barátkozóink végül testvéreinkké lesznek, növelve Isten gyermekeinek számát itt, Orosházán.

 

Szűcs Sándorné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista