2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Kövesd a Bibliát!” Pesterzsébeten
„Kövesd a Bibliát!” Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

kovesd_a_bibliat_-_perzsebet_20Április 17-én érkezett hozzánk az utazó Biblia, melynek minden könyve más-más nyelven íródott. Kifejezve ezzel azt a gondolatot, hogy a Biblia mindenkié, legyen bármely néphez, nemzetséghez, nyelvhez tartozó.

Mi is igyekeztünk a környezetünkben minden érdeklődő számára láthatóvá tenni ezt a különleges Bibliát, de elérhetővé, tanulhatóvá azt, amelynek minden sora magyarul van írva.

Egész héten készültünk erre a szombatra. Az eddigi összes gyermekművészeti pályázatok alkotásainak legjavából kiállítást készítettünk a kisteremben és az előtérben. Kiállítottuk ezen kívül a Gyermek Bibliaiskola tanulóinak alkotásait, melyeket a kézműves foglalkozásokon készítettek bibliai témákban: pl. tóra, Jó Pásztor a nyájával, az élet vize stb. Meghívtuk az evangelizáció hallgatóit, a Gyermek Bibliaiskola tanulóit, családtagjainkat, ismerőseinket, szomszédokat. Sokszorosítottuk a fogadalmat és egy lelki útmutatót, hogy a különböző élethelyzetekben hol nyissuk ki Bibliánkat.

A vándor Bibliát Hasznos Péter barátunk hozta be, akinek május 1-jén lesz a keresztsége, és örömmel vállalta ezt a szép szolgálatot, melyet megtiszteltetésnek érzett.

Minden szolgálat a Bibliáról szólt: ének, vers egyaránt a Biblia ihletőjét dicsőítette, magasztalta. Énekkel szolgáltak a bibliaiskola tanulói is.

Isten Igéjéből Simon István lelkészünk szólt a Zsid 4:12. és 2Tim 3:16-17. versei alapján. Isten Igéje élő és ható erő, mely átvilágítja az életünket sokkal jobban, mint egy röntgen vagy bármi más műszer. A jó hír az, hogy nemcsak átvilágít, hibáinkra rámutatva, hanem megadja az útmutatást is életünk helyzeteire. Gyógyító és helyreállító erővel bír, vigasztalást és reménységet ad, felkészít örök életünkre.

Az istentisztelet végén közösen elmondtuk a fogadalmat, majd mindenki elmondhatta, felolvashatta a legkedvesebb bibliaversét. Nagyon örültünk, amikor a bibliaiskola tanulói is jelentkeztek, és közösen elmondták az Úr imáját. Vendégeink is felolvasták legkedvesebb bibliaversüket.

Ez az alkalom valóban megújította elkötelezettségünket a Biblia iránt, melyet életünk vezetőjének tekintünk továbbra is. Szívből kívánjuk, hogy ez a Biblia minden gyülekezet számára jelentsen egy hasonlóan felemelő lelki élményt, mint amit számunkra jelentett ez az alkalom, ahol gyermek és felnőtt, vendég és gyülekezeti tag egy család tagjának érezte magát.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista