2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Áldások esője Pesterzsébeten
Áldások esője Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

2010_anyaknapja_erzsebeti_gyuliben_31Áldásokban gazdag, szép szombatunk volt Pesterzsébeten 2010. május 1-jén. Délelőtt anyák napja ünnepséget tartottunk, délután pedig keresztségi istentiszteletünk volt.

Délelőtt a gyermekek és a felnőttek - köztük a Biblia Iskola hallgatói is - sok szép szolgálattal köszöntötték az édesanyákat: költemények, énekek, zeneszámok hangzottak el, amit az édesanyák meghatódva hallgattak.

Az igehirdetés, melyet Simon István lelkész tartott, az anyai hivatás teljességéről szólt. Az igazi anya nemcsak biológiailag anya, hanem lelkileg is. Ilyen anyákról szól a Biblia néhány története: Máriáról, aki azt a megtisztelő szolgálatot kapta, hogy Jézus anyja lehetett. Annáról, aki sokáig gyermektelen volt, és az Úrtól kapott első fiúgyermekét oda tudta áldozni az Úr szolgálatára. Ilyen lelkileg is anya volt Mózes édesanyja, de megemlíthetnénk a névtelen szolgáló leánykát is, aki otthonában kapott az édesanyjától olyan lelki alapokat, mellyel nagyon szép bizonyságot tett idegen földön rabságában is.

Aki csak biológiailag anya az a földi dolgokkal törődik csupán. Ilyen anya volt Rebeka, aki nem mutatott hitet éppen akkor, amikor arra a legnagyobb szüksége lett volna az egész családnak.

A gyülekezet közösségében vannak csak lelki anyák, akik anyaként szeretik és támogatják a lelki növekedés útján azokat a fiatal testvéreket, akik elveszítették az édesanyjukat, vagy lelkileg vannak elszakadva tőle.

Az ünnepség végén a gyerekek virággal köszöntötték az édesanyákat, akik kaptak még kulcstartókat és egyéb apróságokat is, amit a Biblia Iskola tanulói készítettek a kézműves foglalkozásokon. A gyermekeknek is örömet szereztünk egy-egy kis ajándékcsomaggal.

Isten áldja meg továbbra is az édesanyákat, legyenek továbbra is lelki támaszai gyermekeiknek, akik még felnőtt korukban is felteszik nekik a kérdést: „...lelki életedben, nőttél-e gyermekem?"   

2010-05-01_hasznos_peti_keresztsge_7A délutáni keresztségi istentiszteletet a Rákoscsabai Gyülekezetben tartottuk, melyen Hasznos Péter testvérünk kötött szövetséget az Úrral. Isten Igéjét Simon István lelkész szólta ApCsel 8:26-40 alapján.

Az etióp komornyik Ézsaiás próféta írását olvasta, amikor a Lélek által késztetett Filep csatlakozott hozzá. A komornyik bár pogány volt, de ismerte Istent, kereste a teljes igazságot, meg akarta érteni mindazt, mit olvasott. Ebben volt segítségére Filep. A komornyik hite megerősödött, elfogadta Jézus Krisztust személyes Megváltójának, és megfelelő vizet találva még útközben kérte Filepet, hogy keresztelje meg őt. Miután ez megtörtént: „...tovább méne az ő útján örömmel".

Az alkalmat ünnepélyessé tették a különböző gyülekezetekből érkezett testvérek ének-, zene- és költeményszolgálatai. Testvérek jöttek a rákoscsabai, kőbányai, csepeli, pestlőrinci gyülekezetekből, hogy együtt örüljünk új testvérünknek.

Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy Szentlelke munkálkodik a szívekben, és a legjobb út választására ösztönöz lelkeket. Mi pedig igyekszünk, hogy jó testvérként segítsük Pétert az üdvösség útján.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista