2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Generál Konferencia Szombatiskolai Osztályának főszerkesztője látogatást tett hazánkban
A Generál Konferencia Szombatiskolai Osztályának főszerkesztője látogatást tett hazánkban PDF Nyomtatás E-mail

clifford_goldstein_magyarorszagon_-_szisk_kepzes_-_szuret_utcaA Magyar Unió Szombatiskolai Osztálya és a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet meghívására 2010. április 6. és 12. között hazánkban tartózkodott Clifford Goldstein testvér, a Generál Konferencia Szombatiskolai Osztályának főszerkesztője, aki 1999 óta szerkeszti a Bibliatanulmányokat.

A szombatiskolai tanítók képzésére az impozáns Budapest-Újbudai Gyülekezetben került sor április 7-én, szerdán, ahol az egybegyűlt lelkészeknek és gyülekezeti szombatiskolai tisztségviselőknek tartott képzést Clifford testvér arról, hogyan készül a szombatiskolai tanulmány. „Egyházunk Szombatiskolai Osztályának e negyedévről negyedévre megjelenő kiadványa olyan összetartó erő az adventista egyházban, amelyre nem csupán a múltban, hanem napjainkban is nagy szükség van missziómunkánk során" - hangsúlyozta Goldstein testvér. A szombatiskolai tanulmányokat 120 nyelvre fordítják le a világon.

Örömmel vettük a testvérek nagy érdeklődését ezen az ünnep utáni munkanapon. Az ország távolabbi részeiről, pl. Zalaegerszegről és Nyíregyházáról is érkeztek vendégek, mintegy 100 fő.

clifford_goldstein_magyarorszagon_-_bp-a_3_Az előadásokon és képzéseken a fordítás szolgálatát Zarkáné Teremy Krisztina, a Magyar Unió Szombatiskolai Osztályának vezetője végezte.

C. Goldstein testvér zsidó származása miatt nagy érdeklődést tanúsít a kelet-európai országok zsidó intézményei iránt. Így Clifford Goldstein testvért és dr. Tokics Imrét, dr. Sommer László oktatási osztályvezető április 8-án fogadta az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem központjában. A Könyvtárban bemutatott könyvritkaságokat - többek között a Jeruzsálemi Talmud több száz éves bőrkötéses példányát - Goldstein testvér nagy érdeklődéssel tekintette meg.

clifford_goldstein_magyarorszagon_-_az_or-zse-nA GK Szombatiskolai Osztályának főszerkesztője látogatást tett a Magyar Bibliatársulatnál, ahol dr. Pecsuk Ottó elnökkel találkozott, aki bemutatta intézményüket.

Clifford testvér a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben szolgált több alkalommal. Április 7-én, szerdán, találkozott a gyülekezet imacsoportjával, akik már több könyvét áttanulmányozták. Majd a Shalom Messiási Zsidó Közösséggel a Székely B. utcai gyülekezetben. Pénteken este elmondta megtérésének történetét, szombaton három prédikációt tartott, mely úgy a fiatalok, mint az idősek körében nagy figyelmet váltott ki. A nagy érdeklődésre való tekintettel vasárnap délután is összejöttek a testvérek, hogy Clifford testvér előadását meghallgassák. Clifford testvér kifejtette: „A Hetednapi Adventista Egyházban a bibliai igazságok olyan tisztán és magas színvonalon vannak képviselve, mely az érdeklődő és Bibliát kutató embereket képesek eggyé kovácsolni közös látásmódjukban".  

clifford_goldstein_magyarorszagon_-_otto_pecsukkalA szombati összejövetelen több mint 500 testvér vett részt a Terézvárosi Gyülekezetben.

A fiatalok közül is sokan vásárolták meg és dedikáltatták testvérünkkel az Amerika a próféciában c. könyvét.

Goldstein testvérnek eddig 20 könyve jelent meg. Magyarul kapható az Advent Kiadóban (elérhetőségek: e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; tel.: 1/256-5205; www.adventkiado.hu) az 1844 - egyszerűen és az Amerika a próféciában. E könyvei világszerte ismertek és már több nyelvre lefordították.

 

TINÉ

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista