2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA - A Pasztuhov család levele
ADRA - A Pasztuhov család levele PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_pasztuhov_juditka_0032Legkisebb gyermekünk Juditka, 2000 óta gerincvelő daganatos betegségben szenved. Jelenlegi állapota stabilnak mondható, de a tumor az évek múltával fokozatosan súlyosabb tüneteket idéz elő. Az elmúlt időszakban - utoljára 2009. december végén, ez év január elején - többször került lélegeztetőgépre, súlyos tüdőgyulladás miatt.

Juditka jelenleg heti 3-4 alkalommal jár speciális gyógytornára (DSGM, Dévény-módszer). A gyógytornával az izomfeszülések, a letapadások csökkennek, így a fájdalmat csillapítja, és a gyermek közérzete javul. Az utóbbi 2 évben a torna hatására a kezeit jobban tudja használni, sokat erősödött az izomzata. Sajnos, a lábakban a daganat idegekre kifejtett nyomása miatt továbbra sincs érzet, nem tudja őket mozgatni. Kerekesszékben ül. Lábaiban a vérkeringés nagyon gyenge, ezért hetente kétszer talpmasszírozást végeznek.

adra_-_pasztuhov_juditka_0252 Súlyos betegsége ellenére nem adjuk fel a reményt. Juditka magántanuló, az általános iskola 4. osztályát végzi. A tanítónő az otthonunkban foglalkozik vele. Nagyon értelmes, okos, jó tanuló kislány. A számítógépet is megtanulta kezelni. Szépen ír, számol és rajzol. Nagyon szereti a madarakat és a virágokat.

Mivel a Juditka számára felajánlott műtétet a várható magas kockázat miatt nem fogadtuk el, 2000 óta sokféle gyógyászati módszerrel próbálkoztunk. Az úgynevezett Gerson-terápia keretein belül a bio zöldség- és gyümölcsalapanyagokat ledaráljuk, majd kipréseljük. Így a kislány mindig frissen préselt sárgarépa-, saláta- és narancslevet fogyaszt. Ezen kívül 10 éve issza a NONI készítményt és a FLAVIN gyümölcskivonatot.

2000 óta nincs lehetőségem visszatérni munkahelyemre, mert a kislány gondozása 24 órás elfoglaltságot és készenlétet igényel. Jelenleg az önkormányzattól egy minimális összegű ápolási díjat kapok. Ugyanakkor, Juditka mellett a családnak másik két iskolás gyermek neveléséről is kell gondoskodni. A család egyedüli bevétele az édesapa keresete.

adra_-_pasztuhov_juditka_0198 Folyamatosan próbálkozunk új gyógyászati eljárásokkal. Ez év május 7. óta a CERAGEM Master gyógyászati segédeszközt használjuk Nyíregyházán, a CERAGEM központban. Ez egy gyógymasszázs ágy, amely - a mindennapos használat során - fellazítja a gerincoszlop mentén letapadt izmokat, csökkenti az idegpályákra nehezedő nyomást, valamint akupresszúrás és moxa hatással serkenti a belső szervek működését. Heti 6 alkalommal járunk kezelésre. Ezalatt a rövid idő alatt is több jótékony hatást tapasztaltunk: éjszaka mélyebben és nyugodtabban alszik, emiatt napközben jobb a közérzete és a kedélyállapota. A készülék használata közben és után megindul a vérkeringés az alsó végtagokban és a lábfejekben, jól felmelegszik. A lábai nem görcsölnek a készülék használatával, ezért a fájdalmai csökkennek. Az időváltozás (fronthatás) nem viseli meg annyira a szervezetét, mint korábban. A tartós javulás érdekében a készüléket mindennap, sőt naponta több alkalommal is kellene használnia.  Juditkának az a vágya, hogy a többi gyermekhez hasonlóan játszani, járni és szaladgálni tudjon. A masszázságy ára kb. 700 000 Ft, melyet a család önerőből nem tud előteremteni.

Kérjük az ADRA Alapítványt, hogy lehetőségeihez mérten támogassa Juditkát a CERAGEM masszázságy megvásárlásában. Köszönjük a rengeteg levelet, képeslapot és bíztatást, amely reményt ad mindannyiunknak a mindennapos küzdelmekben. Reménykedünk, hogy Juditka állapota továbbra is javulni fog.

Kérünk benneteket testvéreink, hogy lehetőségeitekhez mérten támogassátok ezt a sokat szenvedett családot, hogy a gyógyító ágyat megvásárolhassák Juditka részére.

Adományaitokat az ADRA Alapítvány Segélyezési Alapjára várjuk "Juditka gyógykezelésére" megjegyzéssel:

OTP Bank Rt. 11707024 - 20430928  

Köszönettel:

  Gyalog Erika édesanya és Juditka

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista