2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Weblelkész találkozó és képzés Szlovéniában
Weblelkész találkozó és képzés Szlovéniában PDF Nyomtatás E-mail

cwpmeeting_rogaska_imgp84122010. május 14-18. között a Magyar Unió megbízásából a Transzeurópai Divízió által szervezett LIFEconnect weblelkész találkozón és képzésen vehettem részt a szlovéniai Rogaska Slatinán.

Weblelkészek, digitális misszionáriusok, országos és divíziós producerek valamint egyházi vezetők tizenhét országból összesen harminchárman voltak jelen ezen a találkozón, mely az ősszel Newboldon megrendezett LIFEconnect szeminárium folytatása volt.

cwpmeeting_rogaska_imgp8406 Miroslav Pujic, a LIFEconnect internet misszió igazgatója a képzés szombati részében a hangsúlyt a bibliai alapokra helyezte. Jézus, feltámadása után, így szólt tanítványaihoz egy éjszakát betöltő sikertelen halászatukat követően: „Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok!" (Jn 21:6). Az egész képzésnek kimondatlanul is ez volt a mottója: Vesd ki a hálót a hajó másik oldalán! Számtalanszor próbálkozunk a régen sikeresnek mondott evangelizációs módszerekkel, az eredmény pedig messze elmarad a várttól. Itt az idő, hogy a hálót kivessük a másik oldalon, és egy új és biblikus módszerrel érjük el az emberek ott, ahol vannak.

A képzés többi része a gyakorlati alkalmazásról szólt, hogy miként tudjuk kihasználni a posztmodern társadalom és az internet adta lehetőségeket az evangélium terjesztésére; hogyan tudunk ilyen módon kapcsolatba kerülni emberekkel, és vezetni őket a digitális tanítványság útján. Az előadók (Miroslav Pujic, Matthew Vincent - Divíziós weblelkész) megerősítették bennünk a látást, miszerint hatalmas eredményeket érhetünk el ezzel a munkával, és új módon kötelezhetjük el egyházunk fiataljait is Isten és az Ő műve iránt.

cwpmeeting_rogaska_1A képzés mellett lehetőségünk volt megosztani egymással az ebben a munkában szerzett tapasztalatainkat, kudarcainkat, félelmeinket, pozitív gondolatainkat, és együtt gondolkodhattunk a folytatáson. A divízió LIFEconnect oldala a találkozón végre elindult (http://www.lifeconnect.info), melynek tervezésébe szintén bekapcsolódhattunk.

A találkozót egy imaközösséggel zártuk, amit azóta is folytatunk, imádkozva a LIFEconnect programért, a vezetőkért, az egyes országok weblelkészeiért, digitális misszionáriusaiért és a köztünk lévő kapcsolatért.

Köszönöm egyházunk vezetésének, hogy részt vehettem a weblelkész találkozón, és hogy Magyarországon is elindíthatjuk ezt a munkát. Hatalmas lehetőségek rejlenek benne, és hiszek abban, hogy Isten is mellénk áll, és sikerrel végezhetjük munkánkat.

 

Szilvási-Csizmadia Andrea
a Magyar Unió weblelkésze

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista