2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozó – második felvonás
Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozó – második felvonás PDF Nyomtatás E-mail

rit_budapesten_sdc10627Május 22-én immár másodszor került megrendezésre Budapesten a Regionális Ifjúsági Találkozó az Üdvhadsereg Bajnok utcai épületében, ez alkalommal a rákoscsabai és péceli fiatalokból álló csapat szervezésében. A fővárosból, az ország szinte minden pontjáról (többek között Sopronból, Kaposvárról, Kecskemétről, a Nyírségből) és még külföldről is érkeztek fiatalok, így több mint százan dicsőítettük együtt Istent ezen a napon, és tudjuk, a menny is velünk ünnepelt.

A dicsőítő csapatot G. Tóth Anita vezette, újra felcsendültek a kecskeméti ifjúsági találkozón tanult énekek. A délelőtti istentiszteleten alkalmat adtunk arra is, hogy a fiatalok kisebb csoportokban megosszák egymással az elmúlt héten szerzett tapasztalataikat, imakéréseiket, és együtt vigyék mindezt az Úr elé.

rit_budapesten_sdc10537Isten üzenetét a Bibliából Kalocsai Tamás országos ifjúságvezető tolmácsolta: origo.je - legyen Jézus a kezdőpontban (Jn 20:19). Legyen Jézus mindannyiunk életének kezdőpontjában, szóljon minden Róla, mert Ő testvéreivé fogadott minket, és általa lehetünk a mennyei Atya gyermekei. Feltámadása után a következőket üzente tanítványainak Mária Magdolnán keresztül: „...menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez" (Jn 20:17). A prédikáció bátorított minket arra, hogy merjük közelinek érezni magunkhoz Jézust, merjünk olyan bizalommal és szeretettel fordulni Hozzá, mint a saját testvérünkhöz, hiszen Ő maga nevezett így minket. Merjük bevonni Őt az életünkbe, és állítsuk a középpontba.

A közös ebéd után kötetlenebb hangulatban folytatódtak a porgramok; sokat énekeltünk, a zuglói és a rákoscsabai gyülekezet ifjúsága mutatkozott be a jelenlevőknek, majd pedig csoportos bibliatanulmányozás következett, ahol az ifjúsági szombatiskolát vettük át. Az alkalom végén imában, énekben áldottuk együtt Istent, éreztük, hogy szeretete átölel minket, és Hozzá szállt fel minden áldás! Hála Neki ezért a napért!

 

Szilvási-Cs. Andrea

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista