2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Területi Hitéleti konferencia és kórustalálkozó Debrecenben
Területi Hitéleti konferencia és kórustalálkozó Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

teruleti_hiteleti_konf_es_korustalalkozo_debrecenben2010. május 15-én immáron harmadjára a Tiszavidéki Egyházterület Hitéleti konferenciát és kórustalálkozót szervezett. A program már péntek este kezdetét vette az Erdélyből érkezett Agnus Dei Kórus szolgálatával. A szombati alkalmon mintegy 600 testvér és vendég együtt dicsőítette Istent. A délelőtti istentiszteleten Igét hirdetett Kovács Árpád testvér, a Szamosújvári Gyülekezet lelkésze és Hegyes-Horváth Géza testvér, TET elnök. Az istentiszteleten az igehirdetések mellett a közel 200 főből álló összevont kórus szolgált.

A Debreceni Gyülekezet bőséges szeretetvendégsége után kezdetét vette a kórustalálkozó, melynek résztvevői a fent említett kórus mellett a következők voltak: Debreceni Kórus, Fehérgyarmati Kórus, Józsai Kórus, Orosházi Kórus és a White Kórus. Örömünkre szolgált az is, hogy a Nagyváradi Kórus másodszor vett részt a debreceni kórustalálkozón. Délután Isten Igéjét ifj. Szőllősi Árpád testvér, TET titkár-pénztáros hirdette, valamint Nagy Imre testvér, a Magyar Unió Zenei Osztályának vezetője ismertette az osztály tevékenységeit, illetve célkitűzéseit. Az igehirdetések és kórusszolgálatok mellett Csige Imréné és Maszlagné Kulcsár Zita verssel dicsőítette Istent. A nap áldásait tovább gazdagította a fehérgyarmati rézfúvós ötös szolgálata.

A délutáni istentisztelettel nem ért véget a program. Az erdélyi testvérek rövid szünet után tovább folytatták szolgálatukat - közel másfél órán át - az ún. zenei marton keretein belül, amelyet 19.30-kor a „Zuhatag Teaház" ifjúsági programja követett, amin közel 100 fiatal jelent meg.

 

Pörneki Attila
a Zenei Munkacsoport tagja

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista